Durant anys

Detingut a Vielha per abusar de 6 de menors a València

L'arrest va tenir lloc l'octubre del 2017, però transcendeix ara perquè el cas continuava obert

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012  coche patrulla de la policia nacional 171208112755

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012 coche patrulla de la policia nacional 171208112755 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional he detingut a Vielha (Val d’Aran) un home de 30 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de 6 delictes d’abusos sexuals a menors d’edat a València.

Segons ha informat la Policia Nacional, les investigacions es van iniciar l’agost de l’any passat, quan els agents d’una comissaria valenciana van tenir coneixement que 3 anys abans, quan una de les agredides tenia 14 anys, havia sigut víctima d’abusos sexuals durant diversos anys d’un home quel’ajudava amb els estudis.

En aquest sentit, la policia va esbrinar que la víctima havia conegut el sospitós en una congregació d’una localitat de Castelló a la qual havien acudit els dos i, en un moment determinat, l’havia començat a ajudar amb els estudis.

“D’aquesta manera, i a poc a poc s’havia anat guanyant la confiança del seu entorn familiar”, afirmen.

Violent

Els agents van esbrinar que al principi els abusos consistien en tocaments, fins que en un viatge que van fer va arribar a tenir “accés carnal”. Pel que sembla, apunten, “si s’hi negava, el sospitós es posava violent”.

Segons ha explicat aquest dilluns la Policia Nacional a Efe, l’home va ser detingut el 31 d’octubre del 2017 a Vielha i el 2 de novembre va passar a disposició judicial i va ingressar a presó provisional.

La investigació continuava oberta

Tot i això, el cas no ha sortit a la llum fins ara perquè la investigació continuava oberta al saber, després de la seva detenció, que havia abusat sexualmentde 3 menors més.

Així mateix, el febrer del 2018 la Policia va saber que dos joves més havien sigut víctimes d’abusos sexuals del sospitós utilitzant el mateix mètode.

Els agents van esbrinar la identitat del sospitós, així com que tenia el seu domicili a Vielha.

Notícies relacionades

Allà mateix van establir diversos dispositius de vigilància i el van setenir al sortir del seu domicili com a presumpte autor d’abusos sexuals a menors.

Durant el registre al seu domicili, la Policia va intervenir un ordinador portàtil i tres telèfons mòbils, entre altres efectes, així com diversa documentació.