A Navarra

Detingut un xaman per violar una dona després de donar-li ayahuasca

Els fets van succeir durant una "cerimònia de neteja corporal" a un poble de Navarra

ayahuasca

ayahuasca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Foral ha detingut a Baztan (Navarra) un xaman colombià de 47 anys per un presumpte delicte d’abusos sexuals amb penetració comesos sobre una dona, la qual va denunciar els fets després d’haver ingerit ayahuasca (beguda de plantes indígenes que distorsiona la percepció temporal i espacial) proporcionada pel detingut en un ritual al qual va acudir amb més persones.

El jutge de guàrdia, una vegada presa manifestació a les parts i després d’analitzar l’atestat policial, ha decretat l’ingrés del detingut a la presó de Pamplona, ha informat la Policia Foral en un comunicat.

Els fets es van conèixer dijous passat a l’activar-se el protocol de delictes contra la llibertat sexual, després de l’ingrés d’una dona derivada des del centre de salut d’Elizondo per un episodi d’al·lucinacions, després d’haveralertat el 112 per sol·licitar assessorament.

80 euros la sessió

Notícies relacionades

La dona va relatar que havia sigut violada i una patrulla de seguretat ciutadana es va dirigir a una petita localitat del Baztan per detenir l’home, on s’havia desplaçat des de Madrid a fi de celebrar una "cerimònia de neteja corporal" amb altres dones, a les quals cobra 80 euros per sessió.

Els policies forals es van apoderar d’evidències i mostres de la substància que proporciona a les seves clientes, a fi de posar-les a disposició judicial per a anàlisi toxicològica. Així mateix, van prendre manifestació a testimonis que van acreditar els fets i agents de policia científica van realitzar la corresponent inspecció ocular del vehicle on s’haurien produït els abusos sexuals, a la recerca de restes biològiques.