Sexuals i laborals

La justícia investiga si hi ha abusos a temporeres de la maduixa

Les víctimes serien dones immigrants que participen en la recollida a Huelva

fresa

fresa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Huelva ha incoat diligències d’investigació en relació amb els presumptes casos d’abusos laborals i sexuals a temporeres immigrants que es desplacen fins a la província de Huelva per participar en la campanya de la recol·lecció de la maduixa.

Fonts de la Fiscalia han informat a Efe que la decisió d’obrir una investigació es va adoptar ahir després de rebre una denúncia de la Direcció General de Polítiques Migratòries de la Junta d’Andalusia.

L’objecte d’aquestes investigacions és determinar la veracitat de les denúncies recollides en diferents mitjans de comunicació internacionals i fetes públiques, entre altres, pelSindicat Andalús de Treballadors.

D’aquesta manera, han començat una sèrie d’actuacions per poder identificar les dones que han sigut presumptament objecte de l’esmentada explotació, i conèixer si han interposat denúncies o no.

Notícies relacionades

Des de la Fiscalia s’ha declarat que la denúncia de la Direcció General de Polítiques Migratòries de la Junta va ser la primera que els va arribar i la que ha motivat que s’obrin les diligències.

Posteriorment, s’hi ha afegit l’escrit elevat per l’Associació Interprofessional de la Maduixa Andalusa (Intermaduixa) en representació de les principals organitzacions, associacions professionals i totes les empreses productores i comercialitzadores que operen al sector de la maduixa a Huelva.