TURISME SALVATGE

Llibertat provisional per als quatre detinguts acusats de provocar un incendi en un hotel de Magaluf

El magistrat els imposa una fiança de responsabilitat civil de 30.000 euros a pagar de manera solidària

magaluf

magaluf

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma en funcions de guàrdia va ordenar durant la passada nit la posada en llibertat provisional per alsquatre detinguts acusats de provocar un incendi en un hotel de Magaluf (Mallorca).

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, el jutge els va retirar el passaport i els va imposar una fiança de responsabilitat civil de 30.000 euros a pagar de manera solidària. Si abonen la fiança, se’ls tornarà el passaport.

Paga la pena recordar que la Guàrdia Civil va detenir aquestes quatre persones, homes i dones de nacionalitat britànica que s’allotjaven a l’hotel. L’incendi va tenir lloc diumenge a la tarda i es van mobilitzar Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil, que van comprovar que d’una de les habitacions sortien flames pel balcó i que el foc estava afectant altres zones del complex. Davant del perill per als hostes, més de 100 persones van ser evacuades del bloc afectat per l’incendi.

Bretolada a un que estava dormint

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Calvià va iniciar una investigació sobre les causes del foc i, després d’entrevistar diversos testimonis, van esbrinar que a l’habitació que es va originar l’incendi hi havia cinc persones, dues noies i tres nois.

Segons ha indicat l’Institut Armat, un d’ells dormia i els altres quatre per molestar-lo estaven utilitzant un encenedor i un aerosol sobre els seus peus.

Notícies relacionades

Els especialistes del Laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil van corroborar que l’incendi havia sigut provocat i van descartar el factor accidental. Els tècnics van situar el focus de l’inici al matalàs. El foc va destruir per complet l’habitació i va afectar altres habitacions i zones de l’hotel.

Els pèrits estan avaluant la quantia dels danys ocasionats, però, segons la Guàrdia Civil, superarà els 200.000 euros en concepte de reformes, neteja, pèrdues per no poder ocupar moltes de les habitacions dels blocs afectats i possibles indemnitzacions a altres turistes.

Temes:

Hotels Incendis