AGRESSIÓ MÚLTIPLE AMB SUBMISSIÓ QUÍMICA

Dos detinguts a Barcelona per violar, un rere l'altre, una noia drogada

La víctima denuncia que W.W.K. la va agafar pel coll per forçar-la i que J.D.P. la va atacar quan ella li va demanar auxili després de la primera agressió

Els dos sospitosos, en presó preventiva des del 10 de maig, es van emportar a casa la dona després de convidar-la a copes a la discoteca Otto Zutz

zentauroepp28046109 alcohol180522183717

zentauroepp28046109 alcohol180522183717

6
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La dona va aixecar la mà per aturar un taxi en un carrer de l’Eixample de Barcelona. Va pujar al vehicle i es va posar a plorar al seient posterior. El conductor li va preguntar què passava. Ella, balbotejant, li va explicar que acabava de ser violada per dos homes. El taxista la va portar a una comissaria delsMossos d’Esquadra, que la van derivar al’Hospital Clínic.

A l’informe mèdic que es va elaborar aquell dijous, 19 d’abril del 2018, es detalla que la noia, de 20 anys, tenia blaus al coll i que se li van trobar restes de cocaïna i d’amfetaminaa l’orina. El problema era que assegurava que no havia pres cap d’aquestes dues drogues. Era l’únic que no quadrava –encara– de les seves explicacions, que va haver de repetir davant dels Mossos, els metges que la van atendre a l’hospital i, finalment, dos jutges diferents de Barcelona. A tots, després d’escoltar el seu relat, els va semblar que la dona era coherent. No ho van semblar els dos presumptes agressors sexuals, que estan en presó preventiva des del 10 de maig per risc de fuga i, sobretot, per evitar que facin amb una altra persona diferent el mateix que van fer a aquesta dona.

Un dels dos jutgesel d’instrucció 1– que els ha empresonat provisionalment justifica així la mesura de privació de llibertat en la seva ordre de presó: "L’Estat ha d’impedir que aquest tipus d’individus romanguin en llibertat provisional mentre se substancia la instrucció de la causa, ja que els indicis de criminalitat són més forts que la presumpció d’innocència i perquè aquesta última tampoc no pot prevaler sempre i en tot cas sobre la dignitat de la víctima". A continuació, la versió de la víctima.

Dimecres, 18 d’abril

Carmen (nom fals) va quedar aquell dimecres a la tarda amb J.D.P. (inicials del nom i cognoms del primer sospitós), un amic de 32 anys. Es va reunir amb ell a casa seva, a l’Eixample Barcelona, cap a les sis de la tarda. Durant aquella estona ella va prendre alguna copa. Cap a la una de la matina, van marxar junts a la discoteca Otto Zutz. Allí ella va prendre un combinat, un vodka amb Red Bull, en una zona VIP de la planta superior del local, i quan van baixar a una altra sala VIP de la planta inferior es va passar al xampany que li oferia J.D.P. El seu amic té "contactes" a la discoteca i per això la va convidar a entrar sense pagar a la discoteca, la va colar a les zones VIP i va poder beure gratis. Després d’aquestes copes, però, per a Carmen tot va començar a ser una mica "confús". Quan l’Otto Zutz, ubicat a la zona alta de Barcelona, va tancar Carmen i J.D.P. van marxar juntament amb W.W.K. (inicials del nom i cognoms del segon sospitós), un home de 33 anys, i van tornar al domicili de l’Eixample. Es va unir al grup una segona noia, de 22 anys, que actualment està en parador desconegut. Carmen va començar a sospitar que hi havia alguna cosa al xampany que li donava J.D.P. perquè estava experimentant una sensació d’atordiment clarament diferent a la que li provoca el consum d’alcohol.

A casa de J.D.P., aquesta sensació va augmentar, lligada a un cansament sobtat i acusat. Sense saber com, va acabar en una habitació de la casa, amb W.W.K., després que J.D.P. hagués marxat a una altra habitació amb la segona dona. Gitada al llit, W.W.K. intentava besar-la amb insistència però ella s’hi resistir. Al final l’home es va posar agressiu: la va despullar a la força , li va baixar els pantalons i li va pujar la camisa. Malgrat el seu atordiment, Carmen va provar d’impedir-l’hi i verbalment li va expressar la seva negativa: "No vull". W.W.K. no li va fer cas i la va agafar pel coll per donar-li la volta, després la va immobilitzar del tot pressionant-li els braços contra l’esquena i la va violar.

Després de l’agressió, W.W.K. va marxar de casa i J.D.P. va entrar a l’habitació. Carmen considerava aquest home el seu "amic" i quan va aparèixer per la porta ella va sentir "alleujament" i va començar a explicar-li el que havia passat. Inicialment, J.D.P semblava que l’escoltava. Però va acabar repetint la mateixa acció que fingia consolar. Malgrat que al principi a J.D.P.el va aconseguir dissuadir resistint-se físicament a ser penetrada sense el seu consentiment, també va acabar forçant-la amb els dits i es va seure a sobre la cara de la noia per exigir-li una fel·lació. Després de la negativa de Carmen, l’agressor es va masturbar sobre ella en aquesta posició de superioritat.

Després d’aquest segon atac, J.D.P. va marxar de nou a la seva habitació i Carmen es va quedar gitada al llit, en estat de xoc. Transcorreguts aproximadament 20 minuts, la dona es va aixecar i va obrir la porta de l’habitació de J.D.P., que va trobar reclinat al costat de l’altra noia –la jove encara no localitzada–, per retreure-li els seus actes. La reacció de l’home va ser limitar-se a demanar-li que marxés de casa. Va ser llavors, ja cap a les deu del matí del dijous 19 d’abril, quan Carmen es va netejar al bany i va sortir al carrer per buscar un taxi.

Presó preventiva

Notícies relacionades

J.D.P. i W.W.K. van entrar a la presó fa dues setmanes per ordre del jutjat 1. Després de ser arrestats, a les seves declaracions, a diferència de les de Carmen, es van trobar diverses contradiccions. Tots dos no només neguen haver-la violat, sinó que afirmen que ni tan sols es van ficar al llit amb ella. W.W.K. assegura que va marxar de casa de J.D.P. abans de l’hora en què Carmen situa l’atac. Però J.D.P. ho desmenteix i confirma la part de Carmen que afecta W.W.K. perquè admet que quan es va tombar al seu costat –per no fer res més, segons la seva versió dels fets– la dona tenia la camisa apujada i els pantalons abaixats, com si acabés de mantenir relacions sexuals. L’examen mèdic del Clínic, a més, confirma que algú la va atacar aquella nit subjectant-la pel coll.

Les declaracions dels dos sospitosos també apunten que la de Carmen va ser una violació amb submissió química. Perquè tant J.D.P.  com W.W.K. confirmen, en el mateix sentit que la dona, que aquella nit ella no va consumir ni cocaïna ni amfetamines. D’aquestes declaracions s’infereix, segons conclou el jutge d’instrucció 1, que aquestes substàncies estupefaents que sí que eren a la beguda de la dona van ser dipositades a la seva copa sense el seu consentiment, possiblement per J.D.P., que li servia el xampany. La persona que va drogar Carmen ho va fer amb l’objectiu d’"anul·lar la seva voluntat".

Doble bufetada antimasclista del jutge

A la seva declaració judicial, W.W.K., el presumpte violador que va atacar en primer lloc, va afirmar que la nit del 18 al 19 d’abril, Carmen s’havia estat besant dins de l’Otto Zutz amb J.D.P., el presumpte agressor que va atacar en segon lloc. Però J.D.P., per la seva part, va assegurar a la seva declaració que Carmen amb qui s’havia besat era amb un vigilant de seguretat de la discoteca i amb un amic de W.W.K. El jutge que va escoltar les seves explicacions els va respondre a la seva ordre de presó preventiva. Així de contundent es va mostrar per rebatre totes dues defenses: "Tots dos atribueixen a Carmen una conducta lasciva, si bé difereixen respecte a les persones amb què va executar aquesta conducta, per la qual cosa podem considerar que tots dos menteixen sobre els fets i atribueixen a Carmen un caràcter lasciu amb l’única finalitat d’excusar-se ells penalment i de rentar la seva pròpia lascívia."