NOVA 'CASA DELS HORRORS' A CALIFÒRNIA

Rescatats 10 nens d'entre 4 mesos i 12 anys torturats pels seus pares

Els menors, trobats entre excrements i escombraries, tenien ferides i cicatrius produïdes per armes punxants, cremades i trets de perdigons

california

california

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una mare de 10 fills ha ingressat aquest dijous en una presó local després que la Fiscalia del Comtat de Sonoma, al nord de Califòrnia (EUA), l’acusés formalment de nou càrrecs per colpejar i torturar els menors.

Ina Rogers, de 31 anys, i el seu marit i pare dels fills, Jonathan Allen, de 29, han comparegut al jutjat i a Rogers se li ha imposat una fiança de 495.000 dòlars (més de 415.000 euros), a més de presentar-se-li els nou càrrecs a causa dels maltractaments que va fer als seus fills, amb edats compreses entre els 4 mesos i els 12 anys.

L’home, a qui se li ha imposat una fiança de 5,2 milions de dòlars (poc més de 4,4 milions d’euros), es va declarar dimarts no culpable d’almenys set càrrecs greus de tortura en contra de nens i nou càrrecs d’abús infantil, així com de posar en risc la vida dels menors.

El cas ha sortit a la llum pública quan les autoritats van respondre a una trucada per la desaparició del fill gran, que va donar peu dilluns a la detenció per negligència de la dona. Rogers ja sigut alliberada després de pagar una fiança de 10.000 dòlars (gairebé 8.500 euros).

D’acord amb la Fiscalia, els agents van trobar a la casa familiar, a Fairfield, al nord-est de San Francisco, els fills amb ferides i cicatrius produïdes per armes punxants, a més de cremades i hematomes a causa de trets amb pistoles de perdigons.

La Fiscalia assegura que els nens, trobats a la sala d’estar de la casa, plena de "brutícia" i excrements, van ser sotmesos a la tortura d’ofegament simulat, entre altres càstigs. Sharon Henry, vicefiscal del Comtat, va dir fins i tot que els menors van ser torturats "amb finalitats sàdiques".

Notícies relacionades

L’acusació a la parella té lloc cinc mesos després que les autoritats del sud de Califòrnia arrestessin la parella David i Louise Turpin, acusats de maltractar i mantenir segrestats els seus 13 fills a casaDavid i Louise Turpin.

Ina Rogers i Jonathan Allen compareixeran de nou davant del jutge dijous vinent, 24 de maig.