Judici a Barcelona

Un home violava repetidament la seva filla i dues menors més simulant un ritual sexual

L'acusat afronta 45 anys en el judici que ha començat avui, i la seva dona, que ho consentia, 27

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home afronta una pena de 45 anys de presó per violar tres menors, entre elles la seva filla, simulant rituals sexuals per foragitar"esperits malignes del seu interior". La fiscal també sol·licita una pena de 27 anys per a la seva dona, acusada de ser còmplice per no impedir-ho.

La secció segona del’Audiència de Barcelona ha començat aquest dijous el judici contra un home acusat de violar la seva filla i dues amigues seves, de 15 anys en el moment dels fets, a qui va convèncer que veia esperits i va obligar a mantenir relacions sexuals per expulsar "els malignes del seu interior" i per evitar que als seus familiars els passessin "coses dolentes" .

En el judici, que s'acabarà demà, el matrimoni acusat s’ha acollit al dret a no declarar davant el tribunal i la seva filla també ha decidit invocar el dret a no respondre a les preguntes de les parts, ja que els acusats eren els seus pares.

Malgrat això, la filla ha presentat una denúncia, juntament amb les altres dues víctimes, en què assegura que entre setembre del 2012 i l’estiu del 2013 "va mantenir relacions sexuals amb el seu pare almenys dues vegades per setmana", segons recull l’escrit de la fiscalia.

El fictici "orde d’Odín"

Quan la filla es negava a fer els "rituals", l’acusat li deia que "el negoci familiar aniria malament" i que no aconseguiria entrar mai a l’"orde d’Odín", una organització que ell mateix es va inventar.

Segons ha declarat la segona víctima, la filla del matrimoni, que era la seva "millor amiga", la va convèncer per anar a casa seva a fer un ritual d’ouija, i li va assegurar que això l’ajudaria a millorar els seus problemes familiars.

El primer dia que la menor, de 15 anys en aquell moment, va anar a casa de l’amiga va portar a terme un ritual d’ouija amb ella i els seus pares, i l’acusat li va assegurar que tenia un esperit maligne a dins i que si no feia un ritual sexual, no es podria curar.

Segons ha declarat la víctima, al principi s’hi va negar però l’amiga, que li va dir que també ho havia fet, va insistir-hi fins que l’acusat la va amenaçar afirmant que li podrien passar "coses dolentes" a la seva família si no se sotmetia al ritual, per això va acabar sent agredida sexualment durant sis mesos.

L’acusat, seguint la mateixa estratègia que amb la seva filla, va convèncer aquesta víctima perquè portés una amiga que l’ajudés a "guarir-se".

L’home va assegurar a la tercera menor que havia de fer el ritual sexual per curar la seva amiga, que tenia un esperit maligne i, davant la seva negativa, la va acabar amenaçant-la amb accidents o malalties que la seva família podria patir si no accedia a mantenir-hi relacions sexuals.

La dona ho sabia tot 

Les dues víctimes que han declarat avui han assegurat que la majoria de vegades la dona acusada era al domicili familiar en què van tenir lloc els fets i que, quan acabaven els suposats rituals sexuals, els preguntava com havia anat.

Les agressions sexuals van ser denunciades quan l’acusat va instar la tercera víctima a portar una altra amiga, però aquesta s’hi va negar rotundament i una professora, que va presenciar la conversa entre les dues menors, ho va comunicar a la direcció de l’escola.

Notícies relacionades

Aquest última testimoni ha manifestat que l’amiga que la va intentar convèncer "creia que li estava fent un favor" i que totes estaven "enganyades, coaccionades i amb por".

Per tot això, la fiscal sol·licita una pena de 45 anys de presó per a l’acusat –15 anys per cada delicte d’agressió sexual– i 27 anys –9 anys per cada delicte-– per a la dona acusada de ser còmplice, així com una indemnització de 50.000 euros per a cada una de les menors.