FEIXISTES MASCLISTES

Grups neonazis i ultres promouen el linxament de la víctima de 'La manada'

La policia ha enviat al jutjat un informe sobre la filtració de les dades de la denunciant

Una pàgina d'extrema dreta dels Estats Units, darrere dels últims atacs

zentauroepp43084408 manada180501181647

zentauroepp43084408 manada180501181647

5
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles / Vanesa Lozano

Grassa, meuca o tap són alguns dels insults que acompanyen diverses imatges de la jove víctima de‘La manada’ als Sanfermines del 2016. Les està publicant la versió en castellà d’una pàgina web neonazi i supremacista blanca nascuda als Estats Units el 2013 i fundada per Andrew Anglin, un dels cervells de l’‘alt right’ nord-americana, els grups d’extrema dreta que van recolzar en les últimes eleccions Donald Trump. EL PERIÓDICO ha decidit no difondre el nom de la web, que ha investigat i coneix, ni incloure pistes que puguin permetre seguir-ne el rastre perquè la publicació continua activa i oberta a tot el món. 

La versió en castellà d’aquest medi ultra ha publicat fins i tot a la fotocòpia del DNI de la víctima de 'La manada’ perquè, afirma, "difondre la identitat d’aquesta meuca és un deure ciutadà". També ha publicat fotografies seves amb algunes companyes d’universitat i d’altres en què se la veu gaudint d’una jornada de piscina amb cinc amics. El text que acompanya aquestes imatges és d’alt contingut vexatori cap a ella, amb insults que situen la víctima de l’agressió sexual en el mateix pla d’una actriu d’una pel·lícula pornogràfica. El mateix portal ha estat difonent també una fotografia molt dura de l’atac de ‘La manada’ a la noia. Sobre aquesta imatge explícita, el portal nazi en espanyol escriu una sèrie d’insults cap a la víctima, tant pel seu físic com per la seva intenció, afirma la web, d’anar als Sanfermines a mantenir relacions sexuals, i obvia la condemna judicial que han rebut els agressors.

El Ku Klux Klan

Als Estats Units, la web neonazi i el seu fundador van ser denunciats després de l’assassinat d’una dona a Virgínia per un supremacista blanc, l’agost passat. El propietari d’aquesta pàgina va escriure que la víctima, que havia acudit a participar en una protesta contra una manifestació d’ultres entre quals hi havia membres del Ku Klux Klan, era una dona "grassa i sense fills". Després de l’atemptat, el president nord-americà Donald Trump va condemnar la violència "dels dos grups", igualant així pacifistes amb neonazis.

Després de les denúncies contra ‘Forocoches’ i ‘Burbuja.info’per difondre dades personals de la víctima dels cinc agressors de ‘La manada’ (condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals), el relleu d’aquest linxament l’han pres grups ultres, amb un to molt més agressiu encara, i sense que les autoritats, ara per ara, hagin pogut desactivar la publicació. 

De fet, aquesta inacció és la que ha portat l’Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià, secundada per un centenar de col·lectius feministes de dins i fora de la comunitat autònoma, a presentar aquesta setmana una denúncia a la Fiscalia General de l’Estat, i més concretament a la fiscal de la sala de Delictes Informàtics i Tecnològics, per la filtració "massiva i successiva" de multitud de dades personals de la jove víctima de ‘La manada’ en dos fòrums d’internet i altres publicacions. Aquesta denúncia, en què s’esmenta expressament el portal neonazi amb matriu nord-americana, s’afegeix a la de l’advocat  de la víctima i a la investigació que la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial va acordar obrir fa uns dies per la filtració de dades de la sentència de ‘La manada’.

Una possible condemna per revelació de secrets "podria significar fins a set anys de presó per als qui hagin participat en la difusió d’aquestes dades", diuen les organitzacions feministes valencianes.

Per la seva part, la Unitat d’Intervenció Tecnològica de la Policia Nacional ha enviat un informe al jutjat sobre la difusió de les dades personals i algunes imatges de la víctima de ‘La manda’. Els agents proven de localitzar el primer responsable de les filtracions. A l’informe no es determina quantes persones han pogut veure ja les imatges i dades de la víctima, tampoc la fotografia de l’abús que ha circulat per aquestes pàgines. Una font del cas confirma a EL PERIÓDICO que "centenars de persones ho han vist. Potser, milers". Per aquesta raó les feministes denuncien que la lentitud en la clausura del lloc web deixa la víctima en un estat de total indefensió mentre la seva vida està exposada a ulls de qualsevol. Sí que van ser tancats almenys dos comptes de la xarxa social Twitter des dels quals es va insultar la víctima de ‘La manada’, fent-se eco de les publicacions que van difondre la seva identitat i dades personals. 

Franquistes

A més de la irrupció de la web neonazi d’origen nord-americà, altres mitjans i blogs d’ultradreta han seguit la seva línia. Entre aquests, n’hi ha un que també denigra la víctima de ‘La manada’ i parla de "manades feminècies". La seva pàgina web s’obre amb un enorme escut franquista.

La pàgina neonazi també demana als lectors que li enviïn el vídeo de l’agressió de ‘La manada’ per penjar-lo a internet. Utilitza aquest cas i la seva sentència per impartir doctrina masclista ("l’instint gregari de la dona és molt superior al de l’home", és un "gènere servil i pusil·lànime", "un gènere primitiu") i descriure un quadre apocalíptic i conspiranoic ("la dona espanyola és avui femimarxista perquè és el que vol el règim globalista imperant, interessat en una guerra de sexes per destruir el pilar de l’estat nacionalista: la família").

La mateixa web arremet contra el Grup de Dones de Lleida, que va denunciar a l’Agència de Protecció de Dades la filtració d’imatges i dades de la víctima i contra el qual profereix forts insults. Fins i tot es va ironia sobre la vinculació d’associacions feministes amb grups independentistes catalans. I s’acaba: "Si ‘La manada’ perd, perdem tots".

Notícies relacionades

El portal ultra ha seguit els passos d’altres llocs d’internet. Primer va ser  'La Tribuna de Cartagena', un diari dirigit per un exfalangista i del qual es prepara ja la versió nacional, anomenada ‘La Tribuna de España’. El seu director, Josele Sánchez, és autor d’un llibre en què afirma que Emilio Botín va ser assassinat i un altre en què diu que Santiago "Carrillo va escanyar la seva dona i la va enterrar a la casa de la Pasionaria a París". La presentació d’aquest últim va ser organitzada per Falange Auténtica a Madrid, segons va publicar ‘Crónica Global’.

Dissabte passat, el guàrdia civil de ‘La manada’,Antonio Manuel Guerrero, va publicar una carta precisament a 'La Tribuna de Cartagena' en què es defensava: "No soc cap violador, ni abusador ni odio les dones." I arremetia també contra la víctima: "¿De veritat que algú es creurà que quan tens el penis a la mà és perquè has ensopegat i t’hi has agafat per no caure?"