Tràfic de nadons

Nens robats: el primer judici serà el 26 de juny a Madrid

La fiscalia demana 11 anys de presó per al doctor Eduardo Vela pel robatori d'un nadó el 1969 a la clínica San Ramón

zentauroepp43245526 eduardo vela ni os robados foto antena3180509131747

zentauroepp43245526 eduardo vela ni os robados foto antena3180509131747

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Provincial de Madrid celebrarà els dies 26 i 27 de juny la vista oral contra el doctor Eduardo Vela, per a qui la fiscalia demana 11 anys de presó pel robatori d’un nadó el 1969 a la clínica San Ramón, en el que serà el primer cas d’aquestes característiques que s’enjudiciï a Espanya.

Fonts jurídiques han informat a Efe que la Secció Setena de l’Audiència madrilenya –que els últims anys ha jutjat les causes del Madrid Arena i del pederasta de Ciudad Lineal– ha fixat per al 26 de juny el començamentd’un dels judicis més esperats aquest any a Madrid.

La Fiscalia Provincial demana 11 anys de presó per al ginecòleg i exdirector de la clínica San Ramón de Madrid per participar en el robatorid’Inés Madrigal, que va néixer el 1969 i va ser sostreta dels seus pares biològics i entregada a una parella que no podia tenir fills, mentre que l’acusació particular sol·licita 13 anys de presó.

El robatori d’Inés Madrigal

El Ministeri Públic acusa el doctor Vela d’un delicte de sostracció de menor de set anys, un altre de suposició de part comès per facultatiu i un altre de falsedat en document oficial.

Així mateix, el fiscal fixa en el seu escrit d’acusació una indemnització a Inés Madrigal de 350.000 euros.

Vela ja va declarar com a imputat el desembre del 2013 en relació amb la denúncia del robatori d’Inés Madrigal, encara que es va desvincular d’aquesta suposada trama i va negar la seva participació en els fets, ja que encara que va reconèixer la seva firma al certificat de naixement d’Inés Madrigal va dir que "firmava coses sense mirar-les".

I va afegir que no s’explicava aquest fet perquè no coneixia Inés Pérez, una dona estèril que figura com la mare biològica de la denunciant, però que en realitat era la mare adoptiva.

El cas de Sor María

En un comunicat, l’Associació de Bebès Robats de la Regió de Múrcia il’Associació SOS Bebes Robados  SOS Bebes Robados Madrid expressen la seva satisfacció per la notícia, ja que temien que atesa l’edat del doctor Vela, 85 anys, pogués ocórrer una cosa similar al que va succeir amb Sor María.

La monja María Gómez Valbuena, coneguda com a sor María, va ser la primera persona a qui un jutge va obrir diligències per un cas de "nens robats" per presumptament haver arrabassat a una dona la filla que va tenir a la clínica madrilenya Santa Cristina, però va morir abans de ser jutjada.

Va ser el febrer del 2017 quan el Jutjat d’Instrucció número 46 de Madrid va decretar l’obertura de judici oral contra el doctor Eduardo Vela pel robatori d’un nadó el 1969 i des d’aleshores les víctimes observaven amb desconfiança l’horitzó judicial.

De fet, la fiscalia havia apressat a accelerar la causa, per l’edat del doctor i de l’altra imputada, Inés Pérez –que va reconèixer davant del jutge no ser la mare biològica de la denunciant Inés Madrigal–, que té 94 anys.

Notícies relacionades

Les víctimes esperen la cita amb "impaciència" perquè "pot marcar el curs de la història, ja que pot ser que a la fi una sentència posi fi al negacionisme i deixi ben clar i al descobert el drama de tantes mares, pares i fills".

A més, confien que aquest judici sigui el primer pas d’un nou cicle en què les víctimes comencin a descansar i el poder judicial a impartir una justícia que anhelen, amb garanties i independència.

Temes:

Nens robats