INVESTIGACIÓ POLICIAL

El menor sospitós del crim de Zamora ingressa en un centre

L'adolescent de 16 anys va inculpar inicialment el seu pare tot i que durant la reconstrucció va entrar en contradiccions

La mesura cautelar de la Fiscalia de Menors comporta el règim tancat en el centre d'internament de Valladolid

zentauroepp43175902 graf8160  zamora  04 05 2018   la guardia civil investiga en180505123528

zentauroepp43175902 graf8160 zamora 04 05 2018 la guardia civil investiga en180505123528 / Mariam A Montesinos

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat de Menors de Zamora ha decretat aquest diumengel'internament en un centre de menors d'un adolescent de 16 anys com a presumpte autor del crim de Castrogonzalo (Zamora), ja que el ministeri públic ha apreciat indicis de la comissió d'un delicte d'assassinat.

La decisió judicial s'ha adoptat a proposta de la Fiscalia de Menors d'aquesta província, que és l'encarregada de la instrucció del cas després que es descartés la participació d'un primer detingut major d'edat, segons han informat fonts judicials.

El fiscal ha decidit sol·licitar l'internament després que aquest matí hagi pres declaració al jove presumptament implicat en el crim d'una dona d'aquesta localitat de Zamora dijous passat. Ha sigut la Fiscalia l'encarregada de la investigació, ja que és l'òrgan competent d'instruir els fets delictius comesos presumptament per menors d'entre 14 i 18 anys, segons han explicat les esmentades fonts de la Fiscalia Provincial de Zamora. La mesura cautelar d'internament serà en règim tancat al Centre d'Internament Zambrana, a Valladolid.

Cops al cap i la cara

Leticia Rosino Andrés, de 33 anys, va desaparèixer dijous passat a la tarda i el seu cos sense vida va ser trobat ja de matinada en un terraplè als afores de Castrogonzalo, a prop del riu Esla i la planta de transferència de residus sòlids urbans del municipi.

El cadàver presentava forts cops a la cara i el crani, que sembla que van ser realitzats amb una pedra de grans dimensions.

Notícies relacionades

La jove serà enterrada aquest diumenge a la localitat de Tábara, de la que era originària.

El trasllat de la investigació al Jutjat de Menors de Zamora s'ha dut a cap després que quedés en llibertat sense cap tipus de càrrecs un veí de Castrogonzalo, pastor de professió, que havia estat detingut per la seva presumpta implicació en els fets.