APAREIX A PAMPLONA

El jutge discrepant de 'La manada' diu que està "tranquil"

Ricardo González assegura sentir-se "emocionat" pel suport dels companys

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El magistrat Ricardo González, autor del vot particular en la sentència a ‘La manada', ha assegurat aquest dijous que està "molt tranquil" i "emocionat" pel suport que ha rebut dels companys en els últims dies. El ministre de Justícia va provocar una agra resposta de la judicatura al assegurar que el jutge tenia des de fa anys "un problema singular" i que "tothom ho sabia".

Ricardo González ha fet aquestes declaracions durant una concentració davant el Palau de Justícia de Pamplona, acte que fan cada dijous jutges i fiscals de Navarra en el marc de mobilitzacions amb el lema ‘Per una justícia independent i de qualitat'.

El magistrat Ricardo González ha estat una de les persones que ha participat en la concentració i, en unes breus paraules davant dels mitjans de comunicació, ha assenyalat que està "molt tranquil" i "emocionat" pel suport que li han ofert companys de professió en els últims dies després de la polèmica pel seu vot particular en la sentència a ‘La manada'.

Poques hores abans, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, havia mostrat la seva confiança que "la tensió" creada per les seves paraules sobre el jutge González es resolgui "com més aviat millor" i es continuï treballant "amb lleialtat" des del Govern amb el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i amb les associacions de professionals.

"Espero que aquesta tensió, que aquesta situació es resolgui com més aviat millor, que continuem treballant amb lleialtat des del Govern, el Ministeri de Justícia, amb el CGPJ, amb les associacions de professionals, amb tots els operadors jurídics", ha manifestat.

Ha mostrat la seva confiança que hi hagi "ben aviat" una proposta dels tècnics per a la reforma del Codi Penal que millori el "compromís democràtic" amb les víctimes de delictes sexuals i que totes les institucions es posin "al servei de la justícia i de la garantia dels drets de tots els espanyols".

Defensa de les víctimes

Catalá ha defensat la seva trajectòria professional, les seves declaracions, "que consten a les hemeroteques des de fa molts anys", la seva relació i "compromís" amb les institucions, amb la democràcia i amb el funcionament del Govern, dels parlaments i amb el poder judicial.

"No crec que sigui necessari acreditar-ho perquè està més que acreditat", ha afegit.

Notícies relacionades

El ministre ha recordat que és un "servidor públic" des de fa ja 33 anys que va entrar en l'Administració Pública, pel que creu que "està més que acreditat" com entén el funcionament dels poders públics, la separació de poders i la democràcia.

Ha advocat per una justícia "propera" al ciutadà i a les víctimes: "Ens posem sempre del costat de les víctimes, manifestem sempre aquesta proximitat i comprensió i posem tots els recursos perquè així sigui".