QUEDARÀ LLIURE DIJOUS

Els Mossos vigilaran un violador no rehabilitat quan surti de la presó

Gregorio Cano, 'el violador de la Verneda', ha complert 20 anys de presó per 17 agressions sexuals a l'àrea de Barcelona

L'home, que va admetre els casos i va demanar perdó a les víctimes, era toxicòman i tenia una vida aparentment normal

lainz43099845 barcelona 06 11 2000 sociedad juicio al violador  gregorio c180427151903

lainz43099845 barcelona 06 11 2000 sociedad juicio al violador gregorio c180427151903

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fiscalia ha ordenat als Mossos d'Esquadra la vigilància "no invasiva" de Gregorio Cano Bertri, conegut comel ,el que dijous vinent sortirà de presó després d’haver complert vint anys de condemna per 17 agressions sexuals, amb un alt risc de reincidència. Ara té 48 anys.

Segons han informat a Efe fonts properes al cas, el ministeri públic ha activat el protocol previst per al seguiment dels antics presos considerats perillosos, després de rebre informes penitenciaris que alerten que el violador múltiple no està rehabilitat i que el seu risc de reincidència és elevat. 

Consumidor de drogues

Cano, condemnat el desembre del 2000, va admetre durant el judici haver agredit sexualment 17 dones, tot i que es va justificar dient que “no tenia ús de raó”, ja que havia consumit èxtasi i . Les violacions es van produir entre el febrer de 1997 i el maig de 1998. A 15 de les seves víctimes les va obligar a fer-li una fel·lació: les amenaçava amb una navalla, tot i que no les va ferir amb l'arma.

El reclús va actuar tant a la Verneda (barri que li va donar el nom) com a Hortaal Poblenou i a Sant Andreu, a Barcelona; a l'Hospitalet de Llobregat i a Montcada i Reixac. Les seves víctimes tenien entre 18 i 38 anys. Atacava de nit o matinada al portal o a l’ascensor de la casa de les víctimes i sempre es desplaçava amb un cotxe blanc, van explicar al seu dia les dones. 

Atrapat per una agent

Notícies relacionades

va ser detingut el 8 de maig de 1998 després d'intentar agredir una altra dona, que va resultar ser una agent de policia que li va parar una trampa. Durant el judici, Cano va demanar perdó a les víctimes, que no van haver de suportar el tràngol d’haver de declarar davant d'un tribunal. Malgrat que inicialment l'advocat del violador va intentar justificar la seva conducta perquè patia trastorns de personalitat, aquest eximent no va ser admès pel tribunal.

Quan finalment va ser capturat, la policia va explicar que es tractava d'un jove que tenia una vida aparentment normal. Tenia xicota i treballava en uns grans magatzems. Les proves de l’ADN del semen de l'acusat i les mostres trobades en les agredides van ser clau per condemnar-lo.