VOT PARTICULAR

El jutge discrepant veu en el vídeo de 'La manada' sexe "amb un ambient de gresca"

El magistrat Ricardo González, que va emetre un vot particular, va demanar la posada en llibertat dels jutjats

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El magistrat Ricardo González, que ha emès aquest dijous un vot discrepant de la sentència condemnatòria contra els membres de 'La manada', afirma en el seu escrit que en els vídeos gravats pels acusats només observa cinc homes i una dona practicant "actes sexuals en un ambient de gresca i alegria".

¿ Sentència de 'La manada': manifestacions i últimes notícies en directe

Sentència de 'La manada': manifestacions i últimes notícies

En el seu vot particular, després de denunciar l'"innegable, per notori i evident, judici paral·lel que des del primer dia ha tingut aquest procés", el jutge afirma que la víctima "ha incorregut en tan abundants, greus i llampants contradiccions que les modificacions introduïdes en el seu relat durant l'acte del judici oral constitueixen autèntiques retractacions".

Respecte al vídeo presentat en el judici com a prova de càrrec, el jutge assenyala que el rostre de la jove mostra una "innegable expressió relaxada, sense indici de rigidesa o tensió," fet que "impedeix sostenir qualsevol sentiment de por, fàstic, repugnància, rebuig, negativa, neguit, incomoditat."

Les imatges, assegura, són "certament de contingut pertorbador", però no aprecia una altra cosa que "una crua i desinhibida relació sexual, mantinguda entre cinc homes i una dona, en un entorn sòrdid, rònec i inhòspit i en la qual cap d'ells (tampoc la dona) mostra el més mínim signe de pudor, ni per l'exhibició del seu cos o els seus genitals ni pels moviments, postures i actituds que van adoptant".

"No aprecio cap signe de violència"

"No aprecio en cap dels vídeos i fotografies cap signe de violència, força o brusquedat exercida per part dels homes sobre la dona. No puc interpretar en els seus gestos ni en les seves paraules, les que m'han resultat audibles, intenció de burla, menyspreu, humiliació, mofa o jactància de cap mena", assevera el jutge.

En aquest sentit, declara que observa "una desinhibició total i actes sexuals explícits en un ambient de gresca i alegria en tots ells i, certament, menor activitat i expressivitat en la denunciant".

Es tracta, afegeix, d'"imatges de sexe explícit en les quals no hi té cabuda l'afectivitat, però també sense aparença de força, imposició, comminació o violència".

Fins i tot, afegeix, dels gestos, expressions i sons que emet la jove es desprèn "excitació sexual", encara que reconeix que això no suposa necessàriament que la relació sexual sigui consentida.

L'escena, insisteix el magistrat, "és d'una innegable cruesa, tant pel lloc on es desenvolupen les relacions com per la desigual suma de participants (cinc homes i una dona), i el sexe que s'hi exposa és d'una impudícia més que notable".

Notícies relacionades

Tanmateix, afegeix, "em resulta en consciència impossible afirmar que el que s'està veient sigui una agressió sexual violenta o que la dona actuï sota la influència d'una intimidació que, per més que es pretengui per les acusacions, no es manifesta de cap manera, com també que es trobi en un estat de xoc de tal intensitat que la tingui paralitzada o sotmesa".

Tampoc no admet que es digui que una jove de 18 anys "no estigui dotada de prou maduresa personal per decidir, amb la necessària autonomia, les relacions sexuals que vulgui mantenir, per personalíssimes raons que només li incumbeixen a ella, molt menys en una societat com l'actual, en la qual els individus, amb independència del seu sexe, han assolit de fet un considerable grau de llibertat per autodeterminar-se sexualment". 

Temes:

La Manada