A Florida

La Policia irromp en un funeral per desbloquejar el mòbil del mort amb el seu dit

L'operació buscava resoldre el seu assassinat, però no va funcionar i només va aconseguir la indignació de la nòvia

zentauroepp43056669 180424093801

zentauroepp43056669 180424093801

1
Es llegeix en minuts

Com a mínim, insòlit. Agents de la policia van entrar en una funerària de la ciutat de Clearwater, a la costa oest de Florida (EUA), i van utilitzar els dits del difunt per intentar desbloquejar el seu telèfon mòbil, com a part de la investigació del tiroteig en què va morir.

El succés, que aquest dilluns es va donar a conèixer, va tenir lloc el març passat, quan dos detectius de la Policia de la localitat de Largo van entrar a la funerària Sylvan Abbey Funeral Home, a Clearwater, amb un telèfon mòbil que pertanyia al difunt, Linus Phillip, de 30 anys, i van intentar usar la seva empremta dactilar per desbloquejar-lo i accedir a la informació.

No només no van aconseguir que el mòbil reconegués l'empremta dactilar del seu propietari, va recollir el diari Tampa Bay Times, sinó que la nòvia del mort, Victoria Armstrong, de 28 anys, que era allà, va expressar la seva indignació pel que va considerar inapropiat i una falta de respecte per part dels detectius.

Abatut per agents

El tinent de policia Randall Chaney va dir que van resultar infructuosos els intents de desbloquejar el telèfon per buscar informació sobre el tiroteig en què va morir Phillip, abatut pels agents.

Sobre si aquest tipus d'acció no hauria de requerir una ordre judicial per ser portada a terme, Chaney va assenyalar que no ho creia així, ja que "no es dona una expectativa de privacitat després de la mort".

Notícies relacionades

És, no obstant, una opinió polèmica que comporta qüestions ètiques i legals i fins i tot de dignitat en la mort, però que diversos experts recolzen, afegix el rotatiu.

Phillip va ser abatut per la Policia el març passat en una gasolinera de la localitat de Wawa, quan intentava fugir dels agents en el seu cotxe.