Un home intenta apunyalar l'assassí confés de la seva filla 33 anys després

El pare se'l va trobar pel carrer i va intentar agredir-lo cridant "et mataré"

L'agredit va ser condemnat a 40 anys de presó i va sortir al cap de 23

polica-local-granada

polica-local-granada

2
Es llegeix en minuts
J. C.

Era un intent de robatori més als carrers del centre de Granada, encara que sorprenia la veterania de l'assaltant, un home de 70 anys que es va abalançar sobre la seva presumpta víctima cridant “et mataré”. Però les indagacions policials van revelar el que en realitat era una venjança per un crim que va tenir lloc fa 33 anys, i que el pare de la menor morta aleshores intentava fer justícia pel seu compte contra l'assassí, que ja ha complert la seva condemna de 40 anys de presó pels abusos i la mort de la nena, que llavors només tenia 4 anys.

L'incident va tenir lloc dijous passat al migdia. Mentre anava pel carrer, Juan José Fernández es va trobar de sobte amb l'assassí de la seva filla, Enrique Sánchez, de 54 anys, i va intentar agredir-lo amb un ganivet, amb poc èxit per la seva escassa agilitat. La víctima es va defensar i va aconseguir escapar-se de l'arma blanca, però tots dos es van enfrontar a cops. La baralla va ser vista per un veí, que va alertar immediatament la Policia Local. Quan van arribar els agents, el ganivet era a terra i tots dos se seguien barallant. L'agredit tenia talls profunds a la mà i una lesió el septe nasal, que va requerir assistència mèdica, mentre que l'agressor, que va ser detingut, també va haver de ser atès per cops al cap i talls, a més d'un possible infart.

Llibertat amb càrrecs

El suposat agressor va justificar els fets dient que l'home havia intentat robar-li i que es va defensar. Després de prestar declaració judicial i com que no tenia antecedents penals, va ser posat en llibertat. La víctima simplement va relatar que havia patit un intent d'agressió a la porta de casa seva. El cas va ser tractat com una simple baralla, però el diari local Ideal va descobrir que entre tots dos hi havia una relació familiar i un tràgic crim que va tenir lloc fa tres dècades. L'home detingut era el pare de María Isabel Fernández Sánchez, una nena de 4 anys desapareguda el 1985 al poble de Huétor Santillán i localitzada morta en un estret pou de tres metres de profunditat en una casa semiabandonada.

Notícies relacionades

El cas, que va commocionar tot Granada, va ser resolt al cap de pocs dies amb la detenció d'Enrique, que llavors tenia 22 anys d'edat i era cosí carnal de la mare de la nena. Havia raptat la nena davant de l'establiment dels seus pares, n'havia abusat sexualment i l'havia llançat inconscient al pou, on va morir ofegada. El jove va confessar els fets i va ser condemnat a 40 anys de presó pels delictes d'assassinat, temptativa de violació i abusos deshonestos, així com al pagament d'una indemnització de 12.000 euros que no va afrontar al declarar-se insolvent. Va passar 23 anys a la presó, i al sortir va tornar a Granada capital. No va voler saber res del seu poble natal, on la família de la nena va mirar de refer la seva vida malgrat el dolor de la pèrdua. I sense poder oblidar els fets.

Segons va explicar als agents, no era la primera vegada que tenia topades amb el pare de la menor, però que mai va presentar denúncies per aquestes agressions, que no han sigut confirmades pel seu suposat agressor. Així, va explicar que anteriorment l'home havia intentat atropellar-lo i li haavia causat petites lesions. I un altre dia que se'l va trobar en un bar, li va donar un fort cop al cap. Ara, tots dos s'hauran de tornar a veure en un judici ràpid per la baralla.