Localitzat a Colòmbia

Resolt un assassinat comès fa 17 anys a Montgat

Arrestat un exmilitar espanyol per matar a ganivetades un home a qui va conèixer a través d'anuncis de contactes

hitler

hitler

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos van resoldre el setembre passat un crim que es va cometre 17 anys enrere a Montgat (Marsesme), amb l'aparició del cadàver d'un home assassinat a ganivetades, segons han informat aquest dimarts. L'homicida ha sigut detingut a Colòmbia i es tracta d'un exmilitar espanyol que vivia a Vilafranca del Penedès i que hauria conegut la víctima a través d'anuncis de contactes.

El març de l'any 2000 en un domicili de la població es va trobar el cadàver amb signes de violència d'un home equatorià que cuidava un home gran incapacitat, absent en el moment de l'homicidi ja que estava temporalment en una residència.

La víctima va aparèixer totalment despullada, amb ferides d'arma blanca per tot el cos i una flor blanca a l'orella. A la escena del crim la policia va trobar inscripcions racistes a la paret escrites amb sang on es llegia Hitler tenia raó i KKK. L'homicida també havia esborrat les empremtes i les restes d'ADN amb l'objectiu de dificultar la investigació policial a càrrec de la Guàrdia Civil, competent a la zona el 2000.

Tres anys més tard, el 2003, una cosina de la víctima va rebre una trucada telefònica en què la gravació d'una veu masculina deia una cosa similar a "No em matis". En paral·lel, a la tomba del seu cosí hi va trobar un ram de flors que ni ella ni cap altre familiar havien dipositat mai. Amb aquestes noves dades, la Guàrdia Civil va rastrejar la trucada i les investigacions van conduir cap a un assumpte relacionat amb el tràfic de drogues, però finalment no es va trobar cap relació amb l'homicidi investigat.

El 2016, la titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Badalona va ordenar la reobertura del cas i l'inici de noves línies d'investigació. Es van interrogar diverses persones que al voltant de l'any 2000 havien acumulat delictes per tràfic de drogues, amenaces i agressions sexuals. Amb aquestes investigacions els agents van localitzar diversos anuncis de contactes en publicacions comarcals que hauria utilitzat l'autor del crim per contactar amb la seva víctima quatre dies abans d'assassinar-la.

A Colòmbia

Notícies relacionades

Un any després d'haver iniciat la investigació, els agents van informar l'autoritat judicial de la identitat de l'autor del crim i li van traslladar que tenien constància que havia anat a Colòmbia després d'haver passat un temps a l'Exèrcit espanyol. La jutge va emetre un mandat judicial amb l'objectiu que els agents poguessin col·laborar amb les autoritats de Colòmbia i perquè portessin a terme una entrada i registre al domicili de l'investigat, ja que els investigadors tenien la certesa que trobarien indicis que relacionarien l'arrestat amb el crim comès 17 anys enrere, malgrat el temps que havia passat.

Finalment, el 2 de setembre del 2017 les autoritats colombianes van detenir l'investigat a Colòmbia, que va ingressar en una presó del país a l'espera de ser extradit a Espanya. Els investigadors també han pogut localitzar ara diverses persones a qui l'autor havia confessat el crim el 2000. En aquests moments l'autoritat judicial està a l'espera que les autoritats colombianes portin a terme l'extradició de l'arrestat perquè se'l traslladi a una presó espanyola a l'espera que es faci el judici.

Temes:

Assassinats