Anar al contingut

En un poble de Sevilla

Linxament públic a una nina de l'assassina de Gabriel Cruz

El Moviment Contra la Intolerància ha interposat una denúncia a la Fiscalia de Delictes d'Odi de Sevilla per aquest acte celebrat el Diumenge de Resurrecció

ATLAS

El Moviment contra la Intolerància ha denunciat davant la Fiscalia de Delictes d'Odi que durant la festa de la Crema de Judes, el Diumenge de Resurrecció a Coripe (Sevilla) es van proferir "vexacions racistes i violentes" contra una nina que representava l'assassina confessa del nen Gabriel, Ana Julia Quezada.

La tradicional festa de la Crema de Judes, que se celebra cada any el Diumenge de Resurrecció, consisteix a tirotejar un nino fet de drap i palla mullat amb una mica de gasolina fins que aquest comença a cremar.

El nino representa un personatge conegut que durant aquell any hagi destacat per haver realitzat alguna mala acció.

En un comunicat, el Moviment contra la Intolerància ha assenyalat que ha enviat a la Fiscalia de Delictes d'Odi el vídeo que recull la Crema de Judes de diumenge passat a la plaça principal de Coripe, "on va tenir lloc el linxament d'una nina, feta de tela i de palla, que representava una dona negra, amb perruca arrissada, que representava Ana Julia Quezada, l'assassina confessa del nen Gabriel".

La nina -afegeix l'oenagé en la seva nota- "representativa d'Ana Julia" va ser portada a la plaça escortada per uns homes vestits d'escopeters, "que abans de penjar-la li van donar diversos cops per després ser tirotejada amb munició de salva, fins que va començar a cremar fins que ho va fer en la seva totalitat".

Racisme

"Durant el transcurs dels fets es van sentir expressions vexatòries i humiliants que feien referència a la seva condició de dona negra, cridant al linxament i la violència. Tot això es realitzava en un context popular amb menors presenciant els fets", subratlla l'entitat en la nota.

L'oenagé ha demanat a la Fiscalia l'obertura de diligències d'investigació "que clarifiquin responsabilitats davant aquests fets per si fossin constitutius d'un delicte contra les llibertats i drets fonamentals del 510 del Codi Penal".

"Uns fets que al seu torn són contraris als principis més elementals del dret reparador i que obvien el necessari interès del menor que ha de ser protegit en tot moment, tenint en compte el presumpte caràcter d'aquests fets on públicament es fomenten l'odi i la violència cap a la nina representativa de la confessa criminal del nen Gabriel i on es podrien desenvolupar estereotips i prejudicis de naturalesa racista, misògina i xenòfoba", acaba el comunicat.