Una dona mor al desprendre's una pedra a la platja de Las Catedrales, a la costa de Lugo

Segueix la recerca de la noia que va ser arrossegada per les onades a la Corunya

fsendra42729070 playa corua180331195439

fsendra42729070 playa corua180331195439 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
Agències

Una jove ha mort al caure-li una pedra al cap mentre visitava la platja de Las Catedrales, al terme municipal de Ribadeo (Lugo). Segons ha informat l'Agència d'Emergències de Galícia, el succés ha ocorregut avui al voltant de la una del migdia, quan la noia, de 25 anys i natural de Valladolid, contemplava una de les coves que componen el monument natural. La pedra li ha provocat un traumatisme cranioencefàlic sever.

La zona, igual que tot el litoral gallec, s'ha vist afectada els últims dies per un temporal de forts vents i xàfecs, encara que les autoritats no han informat que aquest hagi sigut el motiu de l'esllavissada. L'accés a la platja ha quedat tancat al públic com a mínim fins dilluns que ve.

Tot just produir-se els fets, un particular ha trucat al 112 Galícia per demanar assistència sanitària urgent, ja que la dona no responia a estímuls. Des del Centre Integrat d'Atenció a les Emergències de Galícia 112 s'ha avisat el 061-Urgències Sanitàries, que ha enviat al lloc un equip mèdic, encara que no ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La platja de Las Catedrales és famosa per la seva espectacularitat i és un lloc visitat per milers de turistes, ja que amb la marea baixa es pot caminar per les seves grutes i passadissos sota els arcs que formen les imponents roques.

Recerca de la jove desapareguda a la Corunya

Per una altra part, aquest dissabte s'han reprès les tasques de recerca de la jove d'Orense de 22 anys a qui va arrossegar un cop de mar la matinada de Divendres Sant a la Corunya. Hi participen 50 efectius. Des de terra, el rastreig el realitzen efectius de Protecció Civil, mentre que a l'aigua hi ha bombers i dues embarcacions. Ben aviat s'hi sumarà per aire l'helicòpter de Salvament Marítim.

Notícies relacionades

El pare i la germana de la noia van anar aquest divendres a la Corunya juntament amb altres familiars per seguir de prop les tasques de recerca i van rebre atenció psicològica. El consistori corunyès està "en permanent contacte telefònic" amb ells.

La noia de 22 anys s'havia desplaçat a la Corunya de visita durant la nit de dijous i la matinada de divendres, poc abans de les 6.00 hores, anava amb un grup d'amics. La noia es va acostar al mar per veure les onades en un moment en què estava declarada una alerta de nivell taronja per fenòmens costaners.