COL·LABORACIÓ AMB INTERPOL

Detingut per enganyar i obligar a prostituir-se dues dones a Blanes

L'home, d'origen moldau, va mantenir tancades les seves compatriotes i els va retirar la documentació

Els Mossos asseguren que l'investigat va explotar sexualment les noies en un club des del 2016

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 63 anys de nacionalitat moldava buscat per la Interpol per tràfic de persones. El subjecte presumptament va enganyar dues compatriotes seves perquè viatgessin a Blanes (Selva) i, una vegada allà, les va obligar a exercir la prostitució. Les dones ja han rebut suport psicològic pel tracte rebut.

La policia autonòmica ha informat aquest dissabte a través d'un comunicat que la detenció es va produir el 2 de març tot i que la investigació va començar al setembre. Va ser en aquell moment quan la Interpol, que és l'organització de policia criminal que agrupa els cossos de seguretat de 190 països, va comunicar que aquest home era a Catalunya i que podria estar relacionat amb el tràfic d'éssers humans.

Dos anys sotmeses

Notícies relacionades

Les indagacions dels Mossos van confirmar aquest extrem i van permetre determinar que, el 2016, havia enganyat les dues dones, les havia portat fins a Blanes i, una vegada allà, les va obligar a exercir de prostitutes en un club pròxim al seu domicili. Per aconseguir el seu propòsit, les havia mantingut tancades durant un temps contra la seva voluntat i els havia retirat la documentació.

Després de la detenció, han comunicat les mateixes fonts, l'home va passar a disposició judicial i se'n va decretar la llibertat amb càrrecs.