El jutge ordena internar en un psiquiàtric al 'pistoler de Gavà'

Arxivada la causa pel tiroteig en què va morir un policia local

L’autor del tiroteig de Gavà, i el material trobat al seu cotxe. 

L’autor del tiroteig de Gavà, i el material trobat al seu cotxe.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge ha arxivat provisionalment la causa oberta pel tiroteig el juliol de 2017 al costat del tanatori de Gavà (Baix Llobregat), en el qual va morir un policia local, al diagnosticar-se un trastorn delirant crònic al 'pistoler de Gavà', que ha sigut internat en un psiquiàtric.

En una interlocutòria, el titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Gavà acorda arxivar provisionalment el procediment obert a Jorge C.C., que va ser detingut després de tirotejar el passat 6 de juliol de 2017 dos policies locals, un dels quals va morir dies després, al costat del tanatori de Gavà.

El jutge, que tornarà a activar la causa si el 'pistoler de Gavà' recobra la salut mental, ha pres la decisió d'arxivar la causa arran d'informes forenses que conclouen que l'acusat presenta una ideació delirant de tipus persecutori de gran extensió, que configura un trastorn delirant crònic que afecta totes les seves capacitats d'enteniment.

A l'arxivar-se la causa, el jutge ordena la seva excarceració, si bé aclareix que el jutjat de Martorell (l'acusat estava empresonat a la presó de Brians, prop d'aquesta localitat) ha acordat el seu internament en un centre psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat.

Aquest centre psiquiàtric haurà d'enviar al jutge informes sobre l'estat físic i mental del pistoler de Gavà com a màxim cada sis mesos i avisar-lo amb cinc dies d'antelació en cas d'anar a donar-li l'alta, per poder tornar-lo a citar com a imputat.

Altres tirotejos

Notícies relacionades

Després de la detenció de Jorge C.C., de 44 anys i nacionalitat espanyola, els Mossos d'Esquadra també li van atribuir el crim del seu exsogre de 63 anys a la seva casa de Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Tarragona) -el 3 de juliol- , i l'assalt d'un bar de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), on el 29 de juliol va tirotejar un cambrer, que va morir, i a la propietària del local, que va quedar ferida crítica.

Segons han informat a Efe fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Reus també ha arxivat la causa pel crim de Mont-roig, mentre que el d'instrucció 7 de Vilanova i la Geltrú està pendent que li certifiquin el seu ingrés en un centre psiquiàtric per tramitar l'arxiu.