A Logronyo

Detingut per vendre cànnabis a nens de 10 anys, un dels quals va acabar greu

La Guàrdia Civil busca ara diversos veïns que van veure el nen intoxicat i es van negar a prestar-li ajuda

recurso-guardia-civil

recurso-guardia-civil

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Guàrdia Civil de la Rioja han detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, després de vendre un gram de cànnabis a nens de 10 i 12 anys, un dels quals va patir una intoxicació cannàbica greu.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en una nota, el 5 de febrer els agents van saber que, dos dies abans, una ambulància havia traslladat a l'Hospital San Pedro de Logroño un nen de 10 anys a causa d'una intoxicació.

Un metge que passejava pel municipi riojà de Lardero, pel lloc on es trobava el menor, va ser qui va posar en alerta els serveis sanitaris a l'adonar-se que el nen patia desorientació, espasmes musculars i dificultat per respirar.

Davant la gravetat de la situació, els agents van iniciar les actuacions per aclarir els fets, que van tenir lloc cap a les 12.30 hores del 3 de febrer, quan el menor intoxicat es trobava a Lardero acompanyat per dos amics de 10 i 12 anys.

El venedor els va fer els porros

Un d'aquests nens va proposar trucar per telèfon un conegut que ven marihuana, amb la intenció de comprar-li un gram d'aquesta droga per cinc euros, segons la Guàrdia Civil.

Quan el presumpte traficant va anar al lloc de la cita, va entregar la droga als nens i els va fer els porros perquè ells no ho sabien fer, però no li van pagar la substància estupefaent perquè els menors no tenien diners en efectiu en aquell moment.

Durant el consum de la droga, un dels nens va començar a patir desorientació, espasmes musculars i dificultat per respirar, i els seus amics van demanar ajuda, que els "va ser negada per diversos transeünts", fins que un metge que passava per allà li va proporcionar una primera assistència i va alertar els serveis sanitaris, ha precisat la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

El presumpte traficant, que és un jove espanyol veí de Lardero, va declarar davant la Guàrdia Civil i després va ser posat a disposició de l'autoritat judicial.

Agents de l'institut armat mantenen oberta la investigació i recullen informació per poder identificar les persones que es van negar a auxiliar el menor.