Detingut el segon violador de l'Eixample per una baralla familiar

Martínez Singul va intentar agredir la seva mare i una germana

Va sortir de la presó el 2013 després d'una segona condemna

zentauroepp11093005 md37  barcelona  06 08 09   fotograf a de archivo  19 06 09 180211141408

zentauroepp11093005 md37 barcelona 06 08 09 fotograf a de archivo 19 06 09 180211141408 / ALBERTO ESTEVEZ

2
Es llegeix en minuts

El conegut com el segon violador de l'Eixample, Alejandro Martínez Singul, ha tornat a ser detingut pels Mossos d'Esquadra al ser denunciat pels seus familiars després d'una baralla que va protagonitzar ahir al seu domicili i de la qual, segons sembla, van ser víctimes la seva mare i una germana.

Els fets van passar aquest dissabte al vespre, quan els Mossos de la comissaria de Mollet del Vallès van rebre una denúncia dels familiars de Martínez Singul per violència en l'àmbit domèstic en una vivenda de la Llagosta.

Quan els agents es van presentar a la vivenda, es van trobar que Martínez Singul es negava a deixar-los entrar i amenaçava amb autolesionar-se amb un ganivet en cas que els Mossos intentessin accedir al domicili, han informat fonts de la policia autonòmica.

Davant l'actitud del denunciat, els agents van demanar l'activació de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que va enviar reforços fins a la casa de Martínez Singul.

Finalment, Martínez Singul va poder ser detingut, sense que arribés a ferir cap agent, acusat d'un delicte de violència dins l'àmbit domèstic, i està a l'espera de ser posat a disposició judicial.

En llibertat des del juliol del 2013

Martínez Singul va sortir en llibertat el juliol del 2013 després de complir tres anys de presó, la seva última condemna per intentar abusar d'una nena de 12 anys, i després sotmetre's a un programa psicosocial i a tractament farmacològic d'inhibició del desig sexual, l'anomenada castració química.

Aquest violador reincident ja va ser condemnat el 1993 a 65 anys de presó per deu violacions i quatre intents a menors d'entre 10 i 15 anys, a qui sempre assaltava als replans o a l'ascensor de les seves vivendes del districte de l'Eixample barceloní.

Després de la condemna va sortir de la presó el 2007 sense que se'l considerés rehabilitat després de complir el màxim de 16 anys de pena que li corresponien d'acord amb l'antic Codi Penal. La seva posada en llibertat va obrir un debat jurídic sobre les mesures que s'han d'adoptar davant violadors i assassins reincidents.

Notícies relacionades

De fet, des que va obtenir aquella llibertat, Singul va protagonitzar noves agressions sexuals i el juny del 2008 va tornar a ser detingut i extradit a Perpinyà, on va complir nou mesos de presó per exhibicionisme davant una escolar en aquesta població francesa.

El juny del 2010, l'Audiència de Barcelona el va condemnar a tres anys i nou mesos de presó pel seu últim intent de violació a una nena de 12 anys, comès mentre estava en llibertat provisional.