A Múrcia

Mor Miriam Pérez, la dona amb discapacitat a qui van retirar la pensió

La jove, de 29 anys, va morir per Nadal a causa d'una deficiència respiratòria

miriam-perez

miriam-perez

1
Es llegeix en minuts

Miriam Pérez, la jove de 29 anys amb discapacitat a qui se li va retirar la pensió el mes de novembre passat, va morir dilluns, 25 de desembre, per un fallida multiorgànica que li va provocar una deficiència respiratòria.

La jove de Cartagena patia un 91% de discapacitat des del seu naixement per un error mèdic que li va provocar una paràlisi cerebral. Des dels 15 anys cobrava una pensió no contributiva que li permetia rebre la fisioteràpia adequada i els tractaments i serveis que necessitava.

Notícies relacionades

La seva història es va difondre a través de les xarxes socials després que l'Institut Municipal d'Acció Social (IMAS) decidís retirar-li la pensió perquè la seva família superava la forquilla màxima d'ingressos anuals en 600 euros. A més, van obligar la família a tornar 12.000 euros al considerar l'IMAS que havien sigut “percebuts indegudament” durant el període comprès entre l'1 de gener del 2016 i el 31 d'octubre del 2017.

Després de la decisió de la retirada de la pensió, la família va començar una campanya per denunciar la situació de la jove, amb la qual ja sumen 135.000 firmes.