Batalla legal

Juana Rivas lluitarà per passar el Nadal amb els seus fills a Espanya

El tribunal de Càller només permet que estigui amb ells a Sardenya i ella recorrerà aquesta decisió

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'equip jurídic que representa Juana Rivas presentarà un recurs contra la recent decisió de la justícia italiana d'autoritzar a aquesta veïna de Maracena (Granada) a estar amb els seus fills aquestes festes de Nadal a Sardenya, i no a Espanya com ella havia sol·licitat.

El lletrat Juan Manuel Pérez García, del despatx sevillà de José Estanislao López, ha informat a Efe que aquesta actuació judicial ha sigut abordada durant la reunió mantinguda aquesta setmana per estudiar la decisió del tribunal de Càller, que no ha permès que els fills de Rivas puguin tornar a Espanya amb la seva mare a passar el Nadal.

Segons recull la resolució de l'òrgan judicial italià, es va autoritzar Rivas a estar amb els seus fills a Sardenya durant set dies consecutius, després dels quals els hauria d'alternar amb el pare, de manera que passessin un dia amb ell i un altre amb ella.

Condemnat per maltractaments

Actualment, la custòdia provisional dels nens la té el pare, l'italià Francesco Arcuri, que va ser condemnat el 2009 per lesions en l'àmbit familiar i a qui ella va tornar a denunciar per suposats maltractaments.

Els nens viuen amb ell a la petita illa de Carloforte, al sud de Sardenya, des que el 28 d'agost Rivas va acatar l'ordre judicial a Espanya que l'obligava a entregar-los al seu pare.

Aquesta nova decisió sobre la custòdia dels menors coincideix amb la recent resolució del jutjat que investiga Rivas per la via penal, que ha acordat continuar pel procediment abreujat la causa pels delictes de desobediència a l'autoritat i sostracció de menors que suposadament va cometre a l'aprofitar un viatge a Espanya per no tornar amb els seus dos fills a Itàlia.

La titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Granada ha considerat que hi ha "prou motius" per atribuir, de manera indiciària, la perpetració d'aquests delictes a la investigada.

Notícies relacionades

Per tant, ordena que es traslladi a la fiscalia i a les acusacions personades perquè, en el termini de 10 dies, formulin un escrit d'acusació sol·licitant l'obertura de judici oral o bé el sobreseïment de la causa.

Contra aquesta última resolució es pot presentar recurs de reforma en el termini de tres dies i, subsidiàriament o per separat, recurs d'apel·lació.

Temes:

Nens Juana Rivas