EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Tres immigrants morts al bolcar una pastera a l'Estret

Dos dels passatgers han pogut ser rescatats amb vida flotant a la deriva a l'aigua

zentauroepp41110870 graf479  tarifa  c diz   28 11 2017   llegan al puerto de ta171129143935

zentauroepp41110870 graf479 tarifa c diz 28 11 2017 llegan al puerto de ta171129143935 / A Carrasco Ragel

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El mal temps a l'estret de Gibraltar ha provocat aquest matí que bolqués una pastera que, a rems, intentava arribar a Europa amb 6 o 7 persones a bord. El dispositiu de Salvament Marítim ha rescatat fins ara tres cadàvers d'immigrants subsaharians dos supervivents, que havien quedat flotant a la deriva enmig d'un fortíssim onatge.

Salvament Marítim ha confirmat que ha sigut un vaixell mercant qui ha donat l'alerta aquest matí quan, tot i la mala visibilitat que es prolonga des d'ahir a la nit a la zona, va veure una persona flotant a l'aigua i agafada a alguna cosa que semblava un pneumàtic”. Un cop a bord, aquest supervivent, que presentava símptomes d'hipotèrmia i va haver de ser evacuat en helicòpter a l'Hospital d'Algesires (Cadis), va explicar que la seva precària embarcació havia bolcat i a bord hi anaven cinc persones més.

Maror

Notícies relacionades

La pastera hauria bolcat a unes escasses cinc milles al sud de Tarifa (Cadis), però les males condicions climatològiques a la zona, amb forta maror, onades de tres metres i mala visibilitat, han complicat les tasques de recerca. No obstant, poc després l'embarcació Salvamar Arcturus rescatava els cadàvers de tres subsaharians, que continuen encara a bord, mentre que l'helicòpter Helimer 219 localitzava un altre supervivent, que també ha sigut traslladat a un hospital gadità amb un quadro d'hipotèrmia. El dispositiu segueix a la zona a la recerca del sisè ocupant.

Des de Salvament Marítim han indicat que tracten de confirmar si aquesta embarcació és l'assenyalada aquest matí per les oenagés que treballen amb immigrants, que van alertar d'una pastera amb set persones que havia sortit de la costa marroquina. També van alertar d'una altra embarcació diferent en què viatjaven 9 persones, entre elles una dona i un nadó, que havia sortit de Tànger i que va ser rescatada a prop de Tarifa. El mal temps no dissuadeix els immigrants, i es busquen dues pasteres més a la zona del mar d'Alborán amb unes 60 persones a bord. Una de les pasteres hauria desaparegut fa 30 hores, i a bord hi anaven diverses dones i un nen.