IMPUTAT PER ASSASSINAT

Presó incondicional per al pare que va matar la seva filla de dos anys a Alzira

La mesura cautelar del jutge apunta a la catalogació com a crim masclista

zentauroepp40932398 alzira171115200420

zentauroepp40932398 alzira171115200420 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Alzira va decretar ahir presó provisional comunicada però sense fiança per al pare que, segons ell mateix va confessar, va apunyalar diumenge passat la seva filla de 2 anys en aquest poble del País Valencià. Li imputa un delicte d’assassinat i, a més, li imposa una ordre d’allunyament de la seva dona.

Aquesta mesura cautelar apunta al que des de la Generalitat valenciana ja es dona per fet: que es va tractar d’un nou crim masclista. El Govern valencià va emetre un comunicat en què va expressar la seva «repulsa per la mort d’una nena víctima de la violència de gènere». Maia seria així la vuitena menor víctima col·lateral d’aquesta plaga el 2017, any en què 43 dones han sigut assassinades.

La decisió del jutjat arriba després que el confés assassí fos traslladat dilluns al matí al pis on va cometre el crim diumenge a la tarda per fer-ne una reconstrucció.

Notícies relacionades

La policia estudia la hipòtesi que va aprofitar l’absència de la mare per degollar la nena com a venjança per la seva intenció de divorciar-se. També hi ha dubtes sobre si el detingut va tenir intenció real de suïcidar-se ja que, encara que en un principi va fer un intent de llançar-se des del segon pis on vivien, va acabar per despenjar-se al primer, i d’allà es va llançar a un cotxe aparcat a la vorera. Va ser llavors quan va demanar als clients d’una terrassa pròxima que avisessin la policia i va confessar que havia matat la seva filla.

Després de la pertinent autòpsia, Maia va ser finalment enterrada ahir en un acte íntim les despeses dels qual van anar a càrrec de l’ajuntament de la localitat, tenint en compte els problemes econòmics de la mare.