Amb antecedents

Detingut un fals fotògraf de moda que demanava a menors que es despullessin a través de la xarxa

Quan ho aconseguia les amenaçava amb publicar les imatges si no seguien exhibint-se per a ell

 

  / MOSSOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut un home de 29 anys i de nacionalitat espanyola com a presumpte autor dels delictes de corrupció de menors mitjançant internet i exhibicionisme. La investigació per trobar-lo va començar el juliol passat, quan els Mossos van tenir coneixement que una menor de 14 anys de Blanes podia ser víctima d'un cas d'assetjament de menors per internet, pràctica coneguda com a 'child grooming'.

La menor va denunciar als policies que un fotògraf s'hi havia posat en contacte mitjançant una coneguda xarxa social amb l'objectiu d'oferir la possibilitat de treballar com a model o dependenta d'una important marca de roba per un salari que se situaria al voltant dels 1.600 euros al mes. Com a requisit per a l'obtenció de la feina, la menor havia de superar un procés de selecció que s'havia de fer a través de la webcam degut a motius d'agenda del fotògraf. Durant la suposada entrevista de treball li va demanar que s'exhibís, primer en banyador i després en roba interior, i que finalment mostrés els genitals a la càmera. Una vegada acabada aquesta primera sessió, el detingut va obligar la menor a continuar participant en les sessions via internet sota l'amenaça de difondre les imatges que ja havia obtingut prèviament.

 

La Unitat Central de Delictes Informàtics va iniciar una investigació per identificar el suposat fotògraf. Els agents van poder determinar que l'autor dels fets era un home que s'havia creat un perfil fals en dues conegudes xarxes socials i, des d'allà, contactava amb diverses noies -moltes d'elles menors- i aconseguia que es despullessin davant la càmera mentre es masturbava.

 

El 9 de novembre els investigadors van establir un operatiu policial que va comportar la detenció de l'autor dels assetjaments i li van intervenir el material informàtic amb què havia portat a terme la seva activitat delictiva.

Notícies relacionades

 

L'arrestat, que ja havia sigut detingut pels Mossos el 2015 per fets similars, va passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners el 10 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.