La plaga dels narcopisos

Trobada una obra del pintor Antonio López en un punt de venda de droga a Madrid

A més de la litografia la Policia va trobar sis quadros més perfectament embalats

polirecurso

polirecurso

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut dos homes, un dominicà i un espanyol, per vendre cocaïna en una casa del districte de Puente de Vallecas (Madrid) que també els servia de laboratori i on s'han incautat set quadros, entre ells una litografia presumptament atribuïda a Antonio López.

Segons han informat a Efe fonts policials, l'operació va tenir lloc el dia 6 d'aquest mes, quan es va registrar la casa que servia com a punt de venda de droga per a una organització formada almenys per aquests dos individus, uns d'ells, l'espanyol, dedicat a captar clients abordant els toxicòmans pel carrer.

Aquesta persona, de 43 anys i amb set antecedents penals, els acompanyava a la casa i un cop allà els venia la cocaïna, que podien consumir al mateix domicili si volien. L'altre detingut és un dominicà de 50 anys amb vuit antecedents.

1,3 quilos de coca

Al domicili, situat al carrer de Puerto de la Bonaigua, es van trobar 1,3 quilos de cocaïna, i també, dins de diversos barrils, 100 quilos de l'analgèsic fenacetina, que s'usa per adulterar i tallar la droga i en què la venda està prohibida a Espanya i altres països per la seva elevada toxicitat i el seu potencial cancerigen.

També es van trobar set quadros perfectament embalats, entre ells una litografia numerada atribuïda al pintor Antonio López, dels quals els agents de les comissaries de la Zona II de Madrid i del Puente de Vallecas estan investigant la procedència per si haguessin sigut robats.

La policia també va confiscar una pistola amb munició, així com munició d'escopeta, nombroses armes blanques i objectes per processar i distribuir la droga com balances i embalatges.

A la casa també es van trobar nombrosos mòbils, que podrien haver servit per pagar la droga en espècies o provenir també de robatoris.

Notícies relacionades

Finalment, s'hi va trobar molta documentació personal, la majoria robada, però destaquen dos documents d'identitat usats en dues estafes que ajudaran a aclarir aquests delictes.

Les fonts policials destaquen que l'operació continua oberta ja que es preveu aclarir altres delictes i fer més arrestos. Per ara, als dos detinguts se'ls atribueixen delictes de drogues, tinença il·lícita d'armes i vuit furts.