Condemnat per dos crims

Un infermer alemany és sospitós d'haver matat 106 pacients

El 2015 va confessar haver injectat fàrmacs a malalts per intentar reanimar-los, ja que això el feia sentir-se bé

zentauroepp40873750 files  this file photo taken on february 26  2015 shows germ171110091945

zentauroepp40873750 files this file photo taken on february 26 2015 shows germ171110091945 / CARMEN JASPERSEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia alemanya creu que l'infermer Niels Högel, condemnat a cadena perpètua el 2015 per dos assassinats tres intents d'assassinat dels seus pacients, podria haver matat fins a 106 persones.

Durant el judici, l'home va confessar que entre el 2003 i el 2005 havia injectat una sobredosi de diversos medicaments a 90 pacients, dels quals 30 van morir, de manera que la Fiscalia i la Policia van decidir continuar amb les seves investigacions i ara han presentat un informe basat en nous estudis toxicològics.

L'infermer va ser condemnat per primera vegada el 2006 per un intent d'assassinat a l'Audiència d'Oldenburg (centre d'Alemanya) i a aquella condemna s'hi van afegir posteriorment nous càrrecs, que van derivar en la cadena perpètua dictada fa dos anys.

La Fiscalia i la Policia van informar que, segons les seves investigacions, es pot relacionar l'home amb 62 morts més registrades a la Clínica Delmenhorst, pròxima a Oldenburg, on els pacients van rebre presumiblement sobredosis de medicaments com Ajmalin, Sotalol i Lidocain.

A més, els investigadors sospiten que l'acusat podria haver estat involucrat en 38 morts més registrades a la Clínica Oldenburg, en què també va treballar.

En les anàlisis fetes en diversos dels cadàvers també s'han detectat els medicaments citats, encara que en cinc dels casos s'han de fer estudis complementaris.

Falten, a més, els resultats dels informes toxicològics elaborats després de les exhumacions sol·licitades per la Fiscalia a les autoritats de Turquia, on van ser enterrats alguns dels pacients.

La Fiscalia té previst presentar nous càrrecs contra l'infermer a començaments de l'any que ve.

Sobredosis de medicaments

L'acusat va confessar durant el seu últim judici que havia injectat a fins a 90 pacients sobredosis de fàrmacs que els causaven alteracions serioses de la circulació i el ritme cardíac.

L'acusat va descriure la tensió que vivia davant el que podia passar quan injectava als pacients el medicament, i va explicar que se sentia molt bé quan aconseguia reanimar-los i que les morts el deixaven molt deprimit.

Quan un pacient moria es prometia a si mateix no provocar més casos mortals, però els seus bons propòsits "s'esvaïen amb el temps", va explicar.

Notícies relacionades

Tot això ho va fer, segons el seu testimoni, per avorriment i per demostrar la seva vàlua davant els seus col·legues de feina a la Clínica Delmenhorst.

Al llarg del judici es van aconseguir documentar cinc d'aquests casos de reanimació fallida.