ONZE MEMBRES

La Fiscalia demana fins a 11 anys de presó a dos grups musicals neonazis

Batallón de Castigo i Más que palabras estan acusats de venda de material nazi i promoure la violència

'Catalunya no és una nació, Espanya una, Espanya unida', una de les seves lletres

El grup musical neonazi Batallón de Castigo en un concert a Alcalá de Henares el 2003.

El grup musical neonazi Batallón de Castigo en un concert a Alcalá de Henares el 2003.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

El fiscal ha reclamat de cinc a onze anys de presó per a deu membres dels grups musicals ultres 'Batallón de Castigo' i 'Más que palabras' per difondre ideologia nazi a les seves lletres, promoure la violència i vendre 'merchandising' vinculat al nacionalsocialisme.

En el seu escrit d'acusació, el servei especial per a delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia de Barcelona conclou que els acusats formaven una trama dedicada a la distribució i venda de material nazi i música amb continguts que promouen la violència i la discriminació.

La investigació va començar el 2010, quan es va tenir coneixement de la celebració el 30 d'octubre d'aquell any a la sala 'Kon-fusió' de Sabadell (Barcelona) d'un concert de música RAC -'Rock Again Communism-, relacionada amb el moviment 'Skinhead'-, en què van participar aquests dos grups.

'Batallón de Castigo' és un grup de 'heavy metal', considerat un dels exponents més significatius del rock neonazi a Espanya, i que va ser fundat per interns d'ideologia feixista de la presó d'Alcalá Meco de Madrid, el 1991, i que està liderat i dirigit per Antonio Eduardo, l'antic delegat d'Aliança Nacional a Màlaga i condemnat ja per homicidi.

Tret del seu fundador, els seus integrants ha anat variant des de la seva constitució i han gravat tres discos, amb lletres com 'al arma, soy fascista terror del comunista', 'estaremos dispuestos hasta que la gloria del fascismo triunfe en la nación' o 'Catalunya no és una nació, Espanya una, Espanya unida'.

Per la seva banda, 'Más que palabras' s'identifica amb l'anomenada música 'Oi', que té el seu origen en les bandes britàniques dels 70 i el moviment 'Skinhead', i tenen dos discos publicats.

Concert neonazi

Aquests dos grups van participar en el concert de Sabadell al qual van assistir unes 250 persones, la majoria amb estètica 'skin', i en el qual es van fer proclames i crits ultres com la salutació nazi 'sieg heil'.

Notícies relacionades

La Ficalia acusa Antonio, Marc, Albert, Álvaro, Alberto, Esteban, Pedro, Eduardo, Pedro i María Teresa de delictes com integració en una associació il·lícita; delicte contra l'exercici dels drets fonamentals, tinença d'armes prohibides i difusió d'idees que pretenen rehabilitar règims que emparin el genocidi.

També demana la clausura definitiva de les empreses Suportes Sonores i Distribuciones Serigráticas Dso, que distribuïen la música i el material, i els segells discogràfics 'Rata-Ta-Ta' i 'El Hüevo de la Serpiente', a més de la dissolució dels dos grups i anul·lació dels registres dels drets d'autor de les seves cançons.