conflicte judicial

El pare obstrueix la trobada de Juana Rivas amb els seus fills ordenada per un jutge

Arcuri no ha entregat els nens a la mare, mesura dictada aprofitant la seva estada a Itàlia per a la vista per la custòdia

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El conflicte judicial de Juana Rivas i el pare dels seus fills, Francesco Arcuri, està lluny de suavitzar-se. La seva exparella, condemnat per maltractament el 2009 i de qui la dona va fugir aquest estiu amb els nens per no haver de retornar-los-hi, no va entregar aquest dilluns els menors a la mare per passar uns dies aprofitant l'estada de Rivas a Itàlia amb motiu de la vista per la guàrdia i custòdia dels menors, com va establir un jutge italià.

La defensa d'Arcuri a Espanya afirma que “no s'ha negat a entregar-los”, i s'escuda dient que durant tot el cap de setmana Rivas ha estat confonent respecte a la seva intenció d'anar o no a Itàlia. Així, expliquen, no va ser fins al mateix dilluns quan els va indicar que viatjaria i que els menors haurien d'estar a Cagliari (Sardenya) a les 16 hores. “Crec que han tractat de posar en evidència Francesco”, va assenyalar l'advocat, al·ludint a la falta de marge temporal per treure els nens del col·legi i desplaçar-se des de Carloforte, a diverses hores de camí.

Notícies relacionades

Les dues parts difereixen també en la interpretació de la mesura judicial dictada divendres passat, quan es van fixar els tres dies de Rivas amb els nens després de denunciar els escassos contactes telefònics. La defensa d'Arcuri va demanar d'inici que la visita estigués supervisada per aquest, algú del seu entorn o els serveis socials de Carloforte per “limitar qualsevol possible contaminació dels menors”, al·ludint a una possible predisposició en contra del seu progenitor. Davant la negativa de Rivas, es va acordar que fossin les seves advocades. A aquest punt s'aferra a més Arcuri per demanar un aclariment de la mesura judicial i, per exemple, acotar el temps dels nens amb la seva mare. Apunten que el jutge no fixa dies sencers, sinó diverses hores cada jornada perquè “l'advocada no dormirà amb ells”.

En aquesta situació, des de l'equip legal d'Arcuri s'entén que aquest dimarts, després de la vista inicial per determinar la custòdia definitiva dels nens, serà el moment en què es produirà aquesta trobada amb els petits, d'11 i 3 anys. Els dos progenitors prestaran declaració pel matí al jutjat de Cagliari i sol·licitaran les diverses proves tècniques i psicològiques per reclamar la custòdia dels nens, que trigarà encara un temps a resoldre's.