A l'hotel Campomar d'Isla

Cinc ferits greus i 22 de lleus per una fuga de gas en un hotel de Cantàbria

Nou dels afectats són nens anglesos

el-escape-de-monxido-de-carbono

el-escape-de-monxido-de-carbono
monoxido

/

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Santander

La fuita de monòxid de carboni que s'ha produït aquest matí a l'hotel Campomar d'Isla, al municipi càntabre d'Arnuero, ha obligat a desallotjar l'immoble i a traslladar a l'Hospital de Valdecilla 22 intoxicats lleus per inhalació (nou menors d'edat) i cinc en estat greu.

A l'hotel havia en el moment del succés 78 persones que pertanyien a dos grups de turistes, un de nens anglesos que anaven amb monitors i 45 persones grans de Màlaga que estaven d'excursió per Cantàbria, segons ha relatat Rocío Campo, una de les propietàries.

La subdirectora mèdica de la Gerència d'Atenció Primària de Cantàbria, Adelia Gallastegui, no ha pogut precisar, a les portes de l'hotel, la identitat dels ferits, però sí que ha assenyalat que dels cinc intoxicats que estan en estat greu un ha hagut de ser reanimat a l'hotel perquè estava en aturada cardiorespiratòria.

Tant aquests cinc ferits, a qui s'ha practicat intubació endotraqueal, com vuit intoxicats més per inhalació han sigut traslladats a Valdecilla, aquests últims amb pronòstic de caràcter lleu.

Turistes

I també són a l'hospital per ser sotmesos a proves i avaluar la seva possible intoxicació nou menors més pertanyents a un grup de nens anglesos que s'allotjaven a la primera planta de l'hotel, que té tres altures i que està situat a prop de la platja de La Arena.

A més, s'han traslladat a l'Hospital de Laredo set intoxicats lleus, dos sanitaris, dos turistes i tres monitors dels nens.

La propietària de l'hotel ha explicat que tot i que encara no se sap quina ha sigut la causa de la "petita fuita", sembla que ha sigut per una "mala combustió de la caldera".

Segons ha relatat, el "toc d'alerta" l'ha donat un home que ha abandonat la seva habitació per fer una passejada abans d'esmorzar i, al tornar, al cap de 15 o 20 minuts, ha trobat la seva dona "adormida", cosa que l'ha "preocupat".

Notícies relacionades

Per la seva banda, Antonio Hernando, bomber del parc de Laredo, ha assenyalat que quan han arribat a l'hotel ja hi havia gent atenent els afectats amb vòmits i marejos.

Els bombers han procedit a revisar les habitacions amb un explosímetre i han detectat que en moltes hi havia una gran concentració de monòxid de carboni, i han apuntat que el sutge generat per una mala combustió d'una caldera podria haver-se filtrat pels conductes de ventilació a les reixetes dels banys de les habitacions.