VIOLÈNCIA MASCLISTA

Els familiars de Juana Rivas es neguen a declarar

Els seus familiars han sigut citats com a imputats en la sostracció de menors

GRA024  GRANADA  31 08 2017 - Los padres de Juana Rivas  Manuel Rivas  d  arriba  y la madre  Juana Gomez  d   a su llegada hoy a los juzgados de Granada para declarar como investigados ante el Juez de Instruccion por su presunta intervencion como inductores en la sustraccion de los hijos de esta vecina de Maracena  que ya estan con el padre  EFE Miguel Angel Molina

GRA024 GRANADA 31 08 2017 - Los padres de Juana Rivas Manuel Rivas d arriba y la madre Juana Gomez d a su llegada hoy a los juzgados de Granada para declarar como investigados ante el Juez de Instruccion por su presunta intervencion como inductores en la sustraccion de los hijos de esta vecina de Maracena que ya estan con el padre EFE Miguel Angel Molina / Miguel Angel Molina (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Els familiars de Juana Rivas que han sigut citats per la seva presumpta col·laboració en la sostracció i ocultació dels fills de la mare granadina durant gairebé un mes s'han acollit aquest dijous al seu dret a no declarar davant el Jutjat d'Instrucció número 2 de Granada, segons ha explicat el seu advocat, Juan de Dios Ramírez.

Després de la citació, la fiscalia no preveu demanar cap mena de mesures cautelars. Tot i això, el lletrat que representa en la investigació penal Rivas ha reconegut que la situació de la mare de la localitat granadina de Maracena "és molt complicada". 

Els familiars han arribat aquest matí, uns minuts abans de les 10.00 hores, al Jutjat d'Instrucció 2 de Granada per declarar com a investigats per la seva presumpta intervenció en la sostracció dels dos fills d'aquesta veïna de Maracena, que ja són amb el seu pare.

Els progenitors de Rivas, Juana i Manuel, a més de la seva germana Isabel, han accedit als jutjats de La Caleta acompanyats dels seus advocats i han eludit fer declaracions als mitjans.

La citació judicial dels familiars de Juana Rivas es produeix l'endemà que l'assessora jurídica del Centre Municipal d'Informació a la Dona de Maracena, Francisca Granados, i la psicòloga d'aquest servei, Maite Sanz, fossin citades pels mateixos motius.

Totes dues també es van acollir al seu dret a no declarar, però van negar en la seva compareixença posterior davant els periodistes haver cooperat en la sostracció dels menors.

Les seves assessores van negar haver cooperat

L'assessora jurídica de Rivas ha detallat que tot i no declarar sí que havien fet constar que no han participat en la comissió de cap delicte.

"De manera rotunda i claríssima que mai, mai, en cap cas, hem induït, recolzat o cooperat en la comissió de cap delicte, ni de sostracció de menors ni de res", han declarat Granados i Sanz davant la jutge, segons han explicat després a la premsa. 

Granados ha defensat que totes dues van actuar, com a funcionàries d'un centre especialitzat a protegir les víctimes de violència, "de la millor manera possible" i en el marc de les seves competències, i han recalcat que durant aquest any i tres mesos han actuat amb Rivas igual com amb les més d'un centenar d'usuàries anuals del centre.

Notícies relacionades

"Va venir fugint d'Itàlia per demanar protecció i suport per a ella i els seus fills com a víctima", ha recordat Granados.

Rivas va entregar dilluns els dos menors al seu pare, Francesco Arcuri, que va ser condemnat el 2009 per un delicte de lesions en l'àmbit familiar, però segueix investigada per la via penal per sostracció i desobediència a la justícia.