A PONTEVEDRA

Cop a una màfia hispanobúlgara de l'heroïna

S’ha desarticulat una banda criminal d’origen búlgar que traficava amb l’estupefaent a Espanya i Portugal. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional i l'Agència Tributària han desarticulat a Caldas de Reis (Pontevedra) una organització de narcotraficants i han incautat 65 quilos d'heroïna, la quantitat més gran decomissada a Espanya en els últims anys. Les 11 persones detingudes en l'operació han ingressat a la presó.

L'organització desarticulada utilitzava les vies de distribució gallegues per traslladar la droga, rebuda de Bulgària, a la resta d'Espanya i a Portugal.

Els 11 detinguts, entre els quals hi ha el principal responsable, són cinc persones espanyoles, cinc búlgares i un home de nacionalitat portuguesa. 

Segons ha informat aquest dimecres la Policia Nacional, l'operació Tirabuixó s'havia iniciat el 2016, quan els agents van detectar que un grup criminal hispanobúlgar estaria intentat introduir a Espanya una important quantitat de substàncies estupefaents des de Sud-amèrica i que primer feien arribar a Bulgària. Utilitzaven les vies de distribució gallegues i transportaven la droga a la resta del país i a Portugal.

Els integrants espanyols de l'organització, juntament amb els de nacionalitat portuguesa, eren els encarregats de recollir l'heroïna i entregar-la. Feien tasques logístiques com el lloguer d'immobles per amagar la substància estupefaent i furgonetes per traslladar-la, a més d'aconseguir les eines necessàries per a l'activitat il·legal.

Havien triat una nau industrial situada a la localitat pontevedresa de Caldas de Reis per amagar un camió tipus tràiler, a l'interior del qual amagaven l'heroïna. Pretenien traslladar la droga a una altra furgoneta per portar-la després a un lloc més segur fora d'aquesta nau.

118 paquets de droga

Notícies relacionades

Els integrants de nacionalitat búlgara eren els encarregats de conduir el camió en el qual transportaven la droga. Els altres tres donaven seguretat en l'operació de transport. D'aquesta manera, segons indica la Policia Nacional, l'organització adoptava importants mesures de vigilància per evitar ser detectats, tant en els seus desplaçaments com en les seves comunicacions.

En la nau que utilitzaven a Caldas de Reis els agents han incautat 118 paquets amb 64 quilograms d'heroïna, 60.000 euros en efectiu, 15 telèfons mòbils i quatre vehicles, entre els quals hi ha el camió tipus tràiler on amagaven la droga.