A tot Catalunya

Dos detinguts per assaltar vuit oficines de Correus en 20 dies

Entraven amb armes de foc i van aconseguir emportar-se 40.000 euros

Detenen una parella que va assaltar vuit oficines de Correus en 20 dies. / MOSSOS / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut dues persones, un home de 22 anys i una dona de 24, tots dos xilens, que van assaltar vuit oficines de Correus de tot Catalunya entre els dies 18 de juliol i 5 d'agost. Es tracta de sucursals de Lliçà de Vall, Sant Joan Despí, el Cervelló, Palau-solità i Plegamans, Caldes de Malavella, Badalona, Sant Vicenç dels Horts i Tiana. En aquest període, van aconseguir apoderar-se de 40.000 euros en efectiu i de 1.000 euros en segells.

La investigació va començar el dia 18 de juliol, quan els Mossos van rebre una denúncia que informava que hi havia hagut un robatori violent en una oficina de Correus de Lliçà de Vall. A primera hora del matí, un home amb la cara tapada amb un passamuntanyes va amenaçar amb una pistola els treballadors de l'oficina perquè li donessin els diners. Una vegada li van entregar 12.865 euros va marxar ràpidament amb un altre company que l'esperava fora amb una motocicleta.

Les indagacions van determinar que els autors de l'atracament podien estar relacionats amb altres fets similars registrats en altres oficines de Correus del territori català. Tots els assalts seguien un mateix mètode: hi entraven a primera hora del matí exhibint armes de foc i la majoria d'ocasions tancaven treballadors i clients en una sala mentre esperaven que s'obrís la caixa forta. En determinades ocasions, també s'emportaven els telèfons i joies de les víctimes. 

Antecedents a Xile

Notícies relacionades

La investigació va determinar que un dels atracadors era una dona xilena, que exercia de líder d'un grup dedicat a cometre robatoris violents a Xile. Els policies van establir un dispositiu per localitzar i detenir els autors en el moment de cometre un nou robatori. Va tenir èxit i va permetre detenir-los quan ja eren a la Jonquera, el 6 d'agost, intentant fugir després de cometre dos nous atracaments, un en grau de temptativa a Sant Vicenç dels Horts, i l'altre, a Tiana, on es van emportar 2.000 euros.

Els dos arrestats van passar a disposició judicial als Jutjats de Granollers que tutelaven la investigació el dia 8 d'agost, i el jutge en va decretar l'ingrés a la presó.