Vehicle de la companyia Alsa

Detenen un conductor d'autobús que quintuplicava la taxa d'alcohol

Els passatgers se'n van adonar i van fer parar l'automòbil en una àrea de servei

El comboi feia el trajecte Madrid-Múrcia

autobus

autobus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE / Madrid

Un conductor d'autobús que feia el recorregut entre Madrid i Múrcia va ser interceptat per la Guàrdia Civil al quintuplicar la taxa d'alcohol en sang, al donar en el segon test un positiu de 0,77 mil·ligrams per litre en aire aspirat quan la permesa és de 0,15.

Segons han confirmat fonts de la comandància de Madrid de l'institut armat, dissabte a la tarda es va detectar el conductor a l'altura del quilòmetre 48 de l'A-3, en una gasolinera a l'altura de la localitat madrilenya de Villarejo de Salvanés.

Segons sembla, els passatgers de l'autobús de la companyia Alsa, que havia sortit de l'estació Sur d'autobusos a les 17.30 hores, es van adonar que el conductor no conduïa el vehicle en les degudes condicions i va fer cas omís a les peticions que posés l'aire condicionat.

Notícies relacionades

Finalment, van aconseguir que parés a la gasolinera, a 48 quilòmetres de Madrid, per comprar aigua, moment que van aprofitar els passatgers per trucar al 112, que al seu torn va contactar amb la Policia Municipal i amb la Guàrdia Civil.

Els agents dels dos cossos van anar fins al lloc i la Guàrdia Civil de Trànsit li va fer la prova d'alcoholèmia. Al primer test, l'home va donar 0,81 i al segon, que és el vàlid, 0,77, quan la taxa permesa als conductors professionals és de 0,15. La Guàrdia Civil va donar avís a l'empresa propietària de l'autobús perquè enviessin un altre conductor i poder així continuar el viatge.