ACTE SALVATGE

Indignació per la mort d'una gosseta abandonada al mar

L'animal, gran, cec i sord, va ser llançat viu a l'aigua dins d'una bossa de plàstic

Les xarxes socials clamen contra el propietari i animen a denunciar-lo

fcasals39575366 vida170806182512

fcasals39575366 vida170806182512

2
Es llegeix en minuts

La crueltat humana amb els animals ha arribat aquest cap de setmana a cotes insospitades a Catalunya. Dijous, 3 d'agost, uns desconeguts van llançar a l'interior del mar de Tarragona, dins d'una bossa d'escombraries lligada, una gosseta d'avançada edat, sorda i cega.

Els Mossos d'Esquadra van localitzar l'endemà la bossa, que flotava a l'aigua, amb l'animal encara amb vida però extremadament feble a conseqüència de l'escassetat d'oxigen amb què havia respirat, i per l'evident humitat que havia patit tota la nit. Aquestes seqüeles han acabat aquest diumenge amb la vida de l'animal, al qual s'havia batejat com a Vida.   

Avís a la Protectora 

En el moment en què els agents dels Mossos van aconseguir rescatar la bossa amb la gosseta, dijous passat, van comunicar el fet a l'associació protectora d'animals de Tarragona, que immediatament es va fer càrrec de l'animal i el va cuidar amb tot l'afecte fins al final. Al rebre Vida, ja en situació de pronòstic reservat, l'entitat defensora dels animals va emetre un missatge sol·licitant la col·laboració ciutadana.

Les xarxes socials criden a localitzar i denunciar l'amo de l'animal, al qual desitgen el pitjor

"Les notícies sobre l'estat de la petita gossa [Vida] no són gaire bones --va dir la protectora d'animals--. És una gosseta molt gran. Seguirem intentant salvar-li la vida. No podem deixar-la marxar sense que conegui què és una carícia. L'esperança és l'últim que es perd. Els veterinaris i nosaltres farem l'impossible perquè aquest animal pugui conèixer encara que només sigui uns dies el que és el caliu d'una família".

L'entitat va sol·licitar suport econòmic per pagar els costos del veterinari que va atendre Vida i, diumenge al matí, va comunicar que havia mort.

Indignació general

El fatal desenllaç ha desfermat la ira a les xarxes socials, on es promou la recerca del propietari de Vida. "Això ho ha fet un ésser molt cruel i no pot quedar impune --va advertir Justícia Animal a Twitter--. Els Mossos d'Esquadra estan investigant. Compartim la foto de Vida, a veure si descobrim d'on ve aquesta gosseta i què ha passat. Prou de maltractament".

Notícies relacionades

Un altre tuit al·ludia a la naturalesa dels animals: "Les gossetes com Vida són tan nobles que no li guardarien rancúnica a cap ésser humà, fins i tot mereixent-s'ho". "Definitivament, aquesta societat s'enfonsa", ha tuitejat X. G. "Al mal parit que li ha fet això a Vida, li desitjo una vida horrible i dolorosa", ha deixat dit Esther. "Era una gossa molt velleta, algú la devia conèixer. Que no s'acovardeixi i denunciï", insisteix un altre dels missatges de Twitter.

El recargolat procediment que el propietari de Vida va utilitzar per acabar amb l'animal, i l'enorme patiment que sens dubte li va causar, han desfermat una resposta ciutadana d'intensitat creixent, equiparable al mal infligit.