HA SIGUT DETINGUDA

Una empleada d'un banc d'Alacant es va gastar 1,3 milions d'un client

La víctima és un ciutadà rus octogenari

recurso-guardia-civil

recurso-guardia-civil

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut a la població alacantina d'Almoradí una empleada d'un banc que es va apropiar d'1,5 milions de dòlars (al voltant d'1,28 milions d'euros) del compte d'un ciutadà rus de 80 anys, han informat fonts policials.

A la detinguda, una espanyola de 51 anys, se la considera presumpta autora d'un delicte continuat d'estafa bancària i un delicte continuat de falsedat documental.

Poc discreta

Segons la Guàrdia Civil, aquesta dona portava un alt nivell de vida, que s'adequava poc a la remuneració d'una empleada de banca, i tant ella com la seva parella disfrutaven de viatges cars i exòtics per tot el món, dels quals presumien, sense cap mania, a les xarxes socials.

La investigació es va iniciar quan un ciutadà rus de 80 anys va denunciar fa un mes davant la Guàrdia Civil d'Almoradí que sospitava que una treballadora de la seva entitat bancària li havia sostret un milió i mig de dòlars, moneda amb què ell habitualment feia les transaccions, al llarg dels 25 anys que havia sigut client d'aquesta entitat.

Segons fonts policials, el 1992 aquest home va arribar a Rojals, va obrir un compte bancari i va entaular una relació de confiança amb la gestora comercial, amb qui tenia un tracte personalitzat. Confiant en la seva professionalitat, amb prou feines solia demanar extractes del seu compte per consultar el seu saldo.

El juny del 2017 va demanar un extracte detallat del seu compte perquè volia passar els diners a una altra entitat, i es va trobar que li faltava un milió i mig de dòlars.

Transaccions no autoritzades

Durant la investigació, els agents van estudiar els moviments de les targetes, retirades d'efectiu i traspassos, i van comprovar que la majoria coincidien quan el titular del compte es trobava a Rússia, per la qual cosa aquestes transaccions no van ser mai autoritzats per ell.

Cada vegada que aquest ciutadà rus anava al seu país, el seu compte bancari minvava, encara que quan tornava i sol·licitava un extracte bancari tot era "normal", ja que la treballadora de l'entitat li donava documents no oficials, falsificats per ella mateixa, per fer-li creure que el seu compte tenia el saldo que ell esperava i amagar així les irregularitats.

Notícies relacionades

L'empleada mantenia un nivell de vida molt per sobre de les seves possibilitats: bona casa, cotxe d'alta gamma i viatges al voltant del món.

La Guàrdia Civil d'Almoradí ha detingut la dona, que ha quedat en llibertat amb càrrecs després de la seva declaració judicial.