A LA CORUNYA

Absolta una mare per donar-li una bufetada "justificada" al seu fill

El jutge considera que la dona va actuar per posar "fi a l'actitud violenta" del nen i que els fets eren "puntuals i amb provocació pel menor"

jjubierre39283871 barcelona 13 07 2017 para ilustrar tema sobre cachetes bofet170715165801

jjubierre39283871 barcelona 13 07 2017 para ilustrar tema sobre cachetes bofet170715165801 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Un nen d’11 anys va portar a judici la seva mare per haver-li donat una bufetada després que es negués a posar l’esmorzar, un càstig que el titular del Jutjat Penal número 2 de la Corunya, José Antonio Vázquez Taín, ha vist «justificat» davant l’actitud de «síndrome de l’emperador» del menor, i ha absolt la processada.

Així s’assenyala en la sentència, amb data de 30 de juny, recollida per Europa Press, en què el magistrat explica que els fets van ser «puntuals i amb provocació pel menor». Quan el nen tenia 11 anys, com que «feia cas omís de les indicacions [de la seva mare] que col·laborés posant l’esmorzar, ja que continuava escoltant música, i degut al fet que no només no va obeir sinó que va arribar a tirar el telèfon, perquè deposés la seva actitud rebel i violenta, li va donar una bufetada molt forta l’altura del pòmul esquerre», segons la sentència.

Notícies relacionades

En els fets provats, el jutge afegeix que, amb posterioritat a una nova discussió entre mare i fill, quan el menor pretenia anar-se’n de casa, la dona «va intentar evitar que el nen sortís, per a la qual cosa el va agafar per la part posterior del coll i li va fer una esgarrapada».

El jutge Vázquez Taín destaca en la seva sentència que «sorprèn la calculada fredor del menor», i afegeix que «intenta dirigir la declaració i controlar tot el testimoni». «Fa pena comprovar la seva total falta d’empatia», abunda el magistrat en la resolució.