AL DISTRICTE MADRILENY D'HORTALEZA

Detenen un home per tancar durant tres hores la seva filla de 16 mesos al cotxe

La nena presentava clars símptomes de deshidratació, com vòmits i sudoració

Al ser preguntat per l'abandonament va al·legar que "se n'havia oblidat del tot"

Un cotxe de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu.

Un cotxe de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu. / EFE / Arxiu

1
Es llegeix en minuts

La policia va arrestar aquest dimecres un individu que va deixar tancada la seva filla, de 16 mesos, al districte d'Hortaleza (Madrid) dins d'un cotxe i durant almenys tres hores perquè, segons el seu propi testimoni, "s'havia oblidat del tot" de portar-la a la guarderia.

Segons ha informat la Policia Municipal a través del seu compte de Facebook, en el moment del rescat -en què també han participat agents de la Policia Nacional- la nena presentava clars símptomes de deshidratació, com vòmits, sudoració i respiració accelerada, a causa de les altes temperatures que es van registrar aquest dimecres a Madrid.

L'actuació policial ha sigut possible gràcies a l'avís que va donar al matí un ciutadà als equips d'emergències, a l'adonar-se del greu risc que corria la nena, a qui va trobar tancada a la part del darrere del cotxe, i de l'estat de desemparament que presentava.

Agents de Policia Municipal i de Policia Nacional van anar al lloc de l'avís, un aparcament del districte d'Hortaleza, on van localitzar el vehicle i, davant la impossibilitat d'obrir les portes, van trencar una de les finestres per accedir a l'interior i rescatar la nena, a qui van fer els primers auxilis i van rehidratar fins que va arribar el Samur.

Mentrestant, altres agents de policia intentaven trobar el responsable del vehicle, que va resultar ser el pare de la nena, que es va presentar uns minuts després al lloc dels fets.

Al ser preguntat pels agents sobre el motiu de l'abandonament de la menor, l'home va manifestar "que s'havia oblidat del tot de portar-la a la guarderia" i que havia estacionat el cotxe en aquell lloc, amb la seva filla a dins, feia aproximadament tres hores.

Notícies relacionades

Segons la Policia Municipal, el pare ha sigut detingut per un presumpte delicte d'abandonament i ha sigut posat a disposició judicial, mentre que la seva filla va ser traslladada a un centre hospitalari per a la seva valoració i allà se'n va fet càrrec la seva mare.

Així mateix, i davant la gravetat dels fets, s'ha obert un expedient per part dels organismes competents per seguir el cas a l'espera del desenvolupament del procediment penal, segons ha assenyalat la Policia.