AMB L'AJUDA D'UNA EMPRESA DE MUNIC

La Guàrdia Civil aconsegueix desbloquejar el mòbil de Diana Quer

La investigació es pot reobrir si la informació guardada al telèfon aporta dades rellevants

El telèfon de Diana Quer ha sigut desbloquejat per una empresa israeliana. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil (SECRIM) ha aconseguit desbloquejar el telèfon mòbil iPhone 6 de Diana Quer que va ser trobat per un mariscador el 27 d'octubre en una ria als voltants del moll de Taragoña, a la localitat corunyesa de Rianxo.

L'operació de desbloqueig del mòbil trobat a uns 20 quilòmetres d'A Pobra do Caramiñal, el municipi on la jove madrilenya va desaparèixer el 22 d'agost, s'ha dut a terme amb l'ajuda d'una empresa a Munic (Alemanya) i ha costat uns 2.000 euros, segons va avançar aquest dimecres TVE. Fonts de la investigació han confirmat que la Guàrdia Civil ha demanat ajuda externa, sense entrar en detalls sobre el resultat de la investigació.

El 19 d'abril, el titular del Jutjat número 1 de Ribeira, Félix Isaac Alonso Peláez, va anunciar l'arxivament provisional arxivament provisional del cas de la desaparició de la jove madrilenya davant la falta d'avenços d'una investigació que ara es pot reobrir si la informació guardada a l'iPhone de Diana Quer aporta dades rellevants a la causa.

Diana Quer va desaparèixer sense deixar rastre el 22 d'agost quan tornava a la casa de vacances de la seva família a A Pobra do Caramiñal (la Corunya) després de passar unes hores d'oci a les festes del poble. El jutge va reconèixer a l'abril que no hi havia "indicis superiors a les meres sospites" per avançar en les "diverses línies d'actuació policial obertes".

DADES TELEFÒNIQUES

"No existeixen motius suficients per acusar determinada o determinades persones de ser els autors, còmplices o encobridors", apuntava en la seva interlocutòria. En aquest mateix escrit, el jutge Alonso Peláez assenyalava que el cas es podia reobrir si la Unitat Central Operativa (UCO) aconseguia accedir al mòbil de la noia per procedir a l'"anàlisi i confrontació de la gran quantitat de dades telefòniques".

Notícies relacionades

L'iPhone va aparèixer en mal estat perquè havia estat submergit en aigua just al lloc on la Guàrdia Civil havia detectat que es perdia el senyal del cel·lular. En aquest temps, els investigadors de la UCO han rastrejat cent d'imatges de càmeres i han creuat dades de matrícules de cotxe amb el senyal d'antena de telèfons mòbils.

També s'ha pres declaració a nombroses persones, sense que les indagacions policials hagin donat un resultat positiu sobre el parador de Diana Quer.