SENTÈNCIA

Quatre anys d'internament per a un menor que va apedregar un gai a Sitges

La víctima va caure a les vies del tren i va salvar la vida al ser rescatat per uns testimonis un minut abans que passés un tren

vvargas37871773 barcelona 30 03 2017    sociedad humberto es un chico que su170330180810

vvargas37871773 barcelona 30 03 2017 sociedad humberto es un chico que su170330180810 / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Un jutge ha condemnat a quatre anys d'internament el menor que a l'octubre va apedregar un jove gai a l'estació de trenva apedregar un jove gai  de Sitges (Barcelona), en una agressió homòfoba en què la víctima va caure a les vies i va salvar la vida al ser rescatat per uns testimonis un minut abans que passés un tren.

En la sentència, el jutjat de menors número 2 de Barcelona recull l'acord de conformitat a què s'ha arribat a les portes del judici entre la Fiscalia de Menors i l'acusat, de 17 anys d'edat, que ha sigut condemnat per un delicte de temptativa d'homicidi amb l'agreujant d'actuar amb motiu de l'orientació sexual de la víctima i un altre de robatori amb violència.

Aquesta agressió homòfoba va tenir lloc el 6 d'octubre del 2016 a la matinada, quan el menor va actuar de forma conjunta amb un amic major d'edat, que s'enfronta a un procés judicial paral·lel en què la instrucció està a punt de finalitzar, segons fonts judicials.

El menor condemnat, que haurà d'indemnitzar la víctima amb 10.537 euros, ha acceptat també la imposició de tres anys de llibertat vigilada una vegada finalitzats els quatre anys d'internament en un centre de menors en règim tancat.

Segons la sentència, el menor, nascut a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), va anar amb tres amics als voltants d'un bar d'ambient homosexual a Sitges el 6 d'octubre cap a les 00.00 hores, on es van mofar d'un dels seus clients, que es va sentir atemorit i va entrar immediatament al local.

LA VÍCTIMA ELS VA EVITAR

Quan el client va abandonar l'establiment, cap a les quatre de la matinada, es va trobar amb el menor i els seus amics al passeig marítim de Sitges. Va evitar creuar-se'ls i es va dirigir cap a l'estació de tren de la localitat.

Els quatre amics van seguir el noi, que anava sol, fins que va arribar a l'estació i es va asseure en un banc, cap a les 05.15 hores de la matinada.

El menor, juntament amb un dels seus amics major d'edat -que està pendent d'un altre procés judicial paral·lel per aquest intent d'homicidi homòfob- es va asseure al costat del noi i li va dir: "T'assaltarem. Dona'm la bossa i si no et tirerem pedres, 'maricon".

Tot seguit, el menor va saltar a les vies del tren i va començar a agafar pedres de grans dimensions, que va tirar contra el noi, mentre el seu amic es situava darrere de la víctima i, amb una pedra de grans dimensions, li va pegar fortament al cap i el va fer caure a terra.

Una vegada a terra, tots dos li van dir: "Et tirarem pedres, 'maricon". A més, li van clavar puntades de peu per tot el cos i cops amb les pedres a la cara i al cos, moment que també van aprofitar per apropiar-se del seu telèfon mòbil, de la seva cartera -on portava 60 euros- i de dues targetes de viatge.

Segons la sentència, tots dos van actuar guiats pel propòsit d'acabar amb la vida del jove, de menysprear-lo per la seva orientació sexual i per enriquir-se al robar-li els seus objectes de valor.

"ABSOLUT MENYSPREU PER LA VIDA"

El noi agredit, que estava "completament atordit", segons la sentència judicial, va caure llavors a les vies del tren, a les 05.25 hores. Aleshores el menor i l'adult que l'havien agredit van fugir del lloc, "amb absolut menyspreu per la vida" de la víctima, segons el jutge.

Notícies relacionades

Segons la sentència, els altres dos amics del menor i un altre passatger que va veure el que havia passat van actuar de forma immediata, el van treure de les vies del tren i el van ajudar a seure en un banc a les 05.26 hores. Així, segons el jutge, li van salvar la vida, ja que al cap d'un minut, a les 5.27 hores, va passar un tren a gran velocitat per les vies on havia caigut.

A causa de les pedrades, la víctima va patir una hemorràgia cerebral interna que va requerir el seu ingrés hospitalari i que, segons el jutge, li hauria pogut provocar la mort "de forma immediata", si no se li haguessin aplicat mesures terapèutiques urgents.