SET DETINGUTS

Els Mossos frustren a Figueres un intercanvi de 15 quilos de droga

La mercaderia estava destinada al mercat negre del sud de França

 

  / MOSSOS

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han frustrat a Figueres un intercanvi de 15 quilos de marihuana i haixix destinats al mercat negre del sud de França. El seguiment policial dels sospitosos, a qui una patrulla va veure entrant al barri de Sant Joan, va ser clau per interceptar la droga quan els traficants ja se l'emportaven en cotxe.

En total, informa ACN,  els agents han detingut set persones, entre elles un menor que viu al barri de Figueres. Cinc dels arrestats són francesos, tenen entre 19 i 27 anys i viuen a Ais de Provença, una localitat francesa a pocs quilòmetres de Marsella. El jutge ja n'ha enviat un a la presó. Es tracta d'un noi de 24 anys que anava sol en un Renault on hi havia la droga: 11 quilos de cabdells de marihuana repartits en bosses d'escombraries i quatre quilos d'haixix.

Notícies relacionades

El seguiment policial que ha permès interceptar l'intercanvi de droga va tenir lloc fa pocs dies. El dispositiu es va activar a la tarda, arran de l'alerta donada per una patrulla de paisà. Aquests policies feien vigilància per Figueres quan van detectar un moviment sospitós. Dos cotxes amb plaques de matrícula francesa, un Renault i un Volkswagen, es van aturar al carrer Pere III. El Renault va aparcar al costat de la vorera i de l'interior en van sortir dos joves, en actitud vigilant, que van pujar al Volkswagen.

Quan el cotxe va arrencar, la patrulla el va seguir fins que va veure que entrava al barri de Sant Joan. Per això, i davant la sospita que es podria tractar d'una venda de droga, els agents van donar l'alerta i es va activar el dispositiu policial per atrapar-los. A partir d'aquí, els van barrar el pas i en un dels cotxes en què circulaven hi van trobar la droga.