Localitzada a Turquia la noia de Màlaga desapareguda quan fugia del pare de la seva nòvia

Jimena Rico i la seva parella estan retingudes en una comissaria al no tenir passaport

La família li havia perdut la pista dilluns, quan les dues noies intentaven arribar a Turquia des de Dubai

La jove espanyola Maria Jimena i la seva nòvia egípcia Sasa desapareixen a Turquia. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Retinguda en una comissària turca per no tenir passaport. Jimena Rico, la noia hispanoargentina de 28 anys desapareguda quan intentava fugir amb la seva nòvia del pare d'aquesta última, ha contactat amb la seva mare per explicar que és a Turquia i en bon estat de salut. La família de Jimena, resident a Torrox (Màlaga), havia denunciat davant la Guàrdia Civil la seva desaparició perquè no tenien notícies d'ella des de dilluns passat, quan, després d'un fort enfrontament amb el pare de la seva parella a Dubai i posteriorment a Tbilisi (Geòrgia), totes dues intentaven anar al consolat d'Istanbul per buscar ajuda. L'home, de nacionalitat egípcia, no aprovava la relació homosexual de la seva filla, i va arribar fins i tot a amenaçar-les de mort.

Fonts de l'ambaixada espanyola a Ankara citades per Efe van confirmar que, de manera “confusa”, la parella ha estat desapareguda durant tres dies. Jimena Rico i la seva nòvia, Shaza Ismail van ser arrestades sense documentació a Samsun, al centre de Turquia, i van ser traslladades a Istanbul, on estaven en un centre a l'espera de ser deportades a Londres, el seu lloc de residència. Va ser la noia espanyola qui va alertar la seva mare que estava retinguda sense saber ben bé per qui, i la família es va posar en contacte immediatament amb l'ambaixada per intentar localitzar-la.

Avís a la família

La situació de la parella va saltar a la llum dimarts passat, quan la família va fer una denúncia davant la Guàrdia Civil per por que li hagués passat alguna cosa greu. En la conversa telefònica que van poder mantenir diumenge a la nit, la noia els va dir que si dilluns no donava senyals de vida, “avisessin la policia" perquè podria haver-los passat alguna cosa. Les sospites se centraven en la família de Shaza, encara que aquest mateix dijous al matí la germana de Jimena havia pogut contactar amb el pare de la jove i ell els havia assegurat que no els havia fet res i que des del cap de setmana tampoc sabia on paraven.

ENGANYADES FINS A DUBAI

Jimena va conèixer Shaza Ismail, de 22 anys, a Dubai, però fins que a finals del 2016 no va tornar a Londres, on resideix habitualment, no es va iniciar la relació sentimental entre totes dues. La noia àrab va decidir fer públic l'idil·li, i aleshores va començar un malson que podria semblar tret d'una altra època. Segons van relatar les joves a la família de Jimena, el pare de Shaza no aprovava la relació i el 15 d'abril passat les va fer tornar a Dubai amb l'excusa que la seva mare estava greument malalta.

Però un cop allà, les noies van descobrir l'engany. Posteriorment, el pare, un home suposadament “molt poderós” --segons la família de Jimena--, va amenaçar de denunciar la parella davant les autoritats del país, on l'homosexualitat està prohibida penada amb la mort.

FUGIDA PRECIPITADA

Notícies relacionades

Les dues joves van aconseguir fugir a Tbilisi (Geòrgia), on es van refugiar uns dies a casa d'uns amics a l'espera de tornar a Londres en avió. No obstant, el pare de Shaza les va localitzar el cap de setmana passat a l'aeroport i els va prendre el passaport, amenaçant-les de mort en un aldarull que va requerir fins i tot la intervenció de la policia georgiana. “El pare ha intentat endur-se-la per la força, la família està boja, tia, està boja, de veritat, ens mataran”, va ser el missatge que Jimena va enviar a una amiga de Màlaga.

En aquell moment, les noies van pensar escapar-se a Turquia en autobús, per demanar ajuda al consolat d'Espanya. La família de Jimena detalla que van parlar amb elles quan eren a Samsun, al centre del país, i que van explicar que els seus plans eren anar a Istanbul per parlar amb el consolat i allotjar-se en un hotel que els havia reservat una amiga des de Londres. La germana li va dir a Jimena que tornés a Espanya, però la noia no va voler deixar sola la seva parella. Després d'un breu contacte telefònic amb una amiga perquè els busqués un lloc on dormir a Istanbul, no han arribat a l'hotel ni al consolat.