REINCIDENT

Desarticulat un laboratori de falsificació de moneda a Granollers

Al domicili del falsificador es va trobar material per fabricar fins a 450.000 euros

Agents dels Mossos han detingut tres homes de nacionalitat espanyola. / MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos han detingut tres homes de nacionalitat espanyola i de 59, 58 i 44 anys, com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de moneda. L'operació va començar a finals del mes de febrer, quan la policia va observar un augment de denúncies per la detecció de bitllets falsos de 20 i 50 euros en comerços de diferents localitats gironines.

 

Els investigadors van comprovar que gran part dels bitllets detectats presentaven característiques de falsificació molt similars que ja havien detectat en el transcurs d'una investigació l'any 2016, i en què ja van arrestar el falsificador.

 

Fruit de la investigació, el dia 30 de març els agents van detenir un home a Granollers mentre feia compres amb bitllets falsos que acabava de recollir del domicili del principal sospitós, en diferents comerços i punts de venda de l'ONCE. 

Notícies relacionades

El dia 31 de març es va portar a terme un operatiu policial que va permetre detenir l'autor material de les falsificacions a Granollers i un altre distribuïdor a Girona. A més, es van realitzar les entrades i registres en els domicilis dels detinguts, a Granollers i Girona.

SOTA COMANDA

L'operació policial ha permès desarticular el centre de producció de bitllets falsos que el falsificador havia establert al seu domicili, que en el moment de la intervenció policial disposava d'una capacitat de producció de fins a 450.000 euros. El falsificador, que tenia una gran experiència i coneixements informàtics, ja havia sigut detingut els anys 1997, 2000 i 2016 per falsificació de moneda. Aquest fet va propiciar que prengués moltes mesures de seguretat a l'hora de falsificar i contactar amb els seus compradors. Per això confeccionava els bitllets de forma artesanal al seu domicili en petites quantitats i únicament sota demanda.