OPERACIÓ INTERNACIONAL

Detinguts a Cadis dos fugitius que van fugir d'Alemanya després d'assassinar una dona gran

Els pròfugs tenen un historial d'addicció a les drogues i de desequilibri mental sever

fotos-fugitivos

fotos-fugitivos

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Algesires (Cadis) dos fugitius, un home i una dona, que van fugir d'Alemanya després d'assassinar una dona gran al seu domicili de la localitat germànica de Dieburg. Després de clavar-li diverses punyalades al coll, els presumptes responsables del crim van abandonar el país en cotxe.

El crim es va cometre el 24 de març. Tots dos, presumptament, van clavar nou punyalades a una dona de 81 anys  quan es trobava al seu domicili. Segons van informar les autoritats alemanyes, els pròfugs comptaven amb un historial d'habituació a les drogues i de desequilibri mental sever, fins a l'extrem que l'home sentia veus que l'incitaven a matar o fer mal a altres persones.

Aquests fets, així com l'extrema gravetat del delicte comès, unit a l'agressivitat i imprevisibilitat del comportament dels fugitius, va motivar una resposta coordinada a nivell europeu, segons ha informat aquest dilluns la Policia Nacional. Els primers indicis recollits indicaven que, després del crim, podrien haver abandonat territori alemany a bord d'un vehicle amb direcció a Espanya

ELLA VA TRUCAR A LA POLICIA

Notícies relacionades

Cinc dies després del crim la jove fugida va contactar telefònicament amb la Policia alemanya, aprofitant una absència del seu company. En aquesta comunicació va relatar el que va passar al domicili de la víctima i va responsabilitzar de tot el jove fugat, de qui va dir que havia utilitzat un ganivet que encara portava amb ell. A més, va dir trobar-se retinguda contra la seva voluntat per ell, així com que es trobaven a la costa d'Alacant, cosa que confirmava les sospites inicials. 

Davant la sospita que els dos fugitius intentessin fugir de territori Schengen a través d'algun port del sud d'Espanya, el Grup de Localització de Fugitius Internacionals va intensificar els esforços amb les plantilles policials corresponents per mirar de localitzar-los als voltants les zones portuàries. Gràcies a això es va localitzar el vehicle en què viatjaven estacionat en un pàrquing pròxim al port d'Algesires i van ser arrestats.