A ALACANT

Els bombers rescaten una nena de 5 anys penjada d'un setè pis

La menor, que no va patir cap dany físic, estava sola a casa

La mare ha sigut detinguda acusada d’un delicte d’abandonament de menors. / EUROPA PRESS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Els bombers van rescatar aquest dimecres cap a les 22.15 hores una nena de 5 anys que estava penjada d'un finestral d'una vivenda situada en un setè pis, en un edifici d'Alacant, i que estava sola a casa. La mare ha sigut detinguda acusada d'un delicte d'abandonament de menors i la nena està amb el seu pare biològic, ja que la parella està separada, segons han informat fonts dels bombers i de la Policia Nacional.

La nena va sortir pel finestral de casa seva, situada a la plaça d'Estels d'Alacant, i es va quedar subjecta a la barana d'alumini per l'exterior. Els bombers hi van anar immediatament amb dos vehicles, un d'ells amb una escala que tenia una cistella al final des d'on van aconseguir agafar i subjectar la menor, que estava molt espantada.

De manera preventiva havien col·locat un matalàs a terra per si hi havia qualsevol contratemps mentre feien el rescat en altura. A més, per si fallava el rescat des de la cistella del vehicle, uns altres bombers es van situar a l'àtic per poder subjectar la nena. D'aquesta manera, es tenien les dues zones cobertes.

Fins al lloc també es va mobilitzar una unitat del SAMU, però no va haver d'actuar ni portar-la a cap centre hospitalari perquè estava en perfecte estat encara que "molt nerviosa".

Notícies relacionades

Per la seva part, mentre els bombers procedien al rescat diversos agents de la Policia Nacional van accedir a l'interior de la vivenda per comprovar si als pares els havia passat alguna cosa. Poc després d'acabar-se el rescat, la mare de la nena va tornar al domicili i va declarar que era al gimnàs.

La dona, sobre la qual no hi ha denúncies prèvies, va ser detinguda acusada d'un delicte d'abandonament de menors i està a l'espera de passar a disposició del jutjat de guàrdia. La nena va ser entregada al pare biològic. Els progenitors estan separats.