ASSASSINADA EL 2009

Els bussos de la Policia tornen a buscar el cos de Marta del Castillo a la dàrsena del Guadalquivir

En aquesta setena recerca, els vaixells de l'Armada han seleccionat 800 punts on hi ha elements estranys

 

  / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Uns 800 punts estranys al fons del riu repartits entre una longitud d'1,4 quilòmetres i sis metres de profunditat, tot això acotat en nou quadrícules. Aquesta és la feina a què s'enfronten els dotze bussos del Grup Especial d'Operacions (GEO) de la Policia que des d'aquest dilluns busquen a la dàrsena del Guadalquivir el cos de Marta del Castillo, l'adolescent assassinada pel seu exnòvio el 2009. Els pares de la noia, presents en aquesta setena recerca, confien que per fi hi hagi resultats i “s'acabi aquest malson”.

La feina dels bussejadors serà molt minuciosa, ja que han de temptejar amb les mans els possibles volums assenyalats pels radars dels dos vaixells de l'Armada que aquest cap de setmana van confeccionar un mapa del llit del riu. Les dades van donar 800 elements estranys, que podrien ser des d'electrodomèstics vells fins a escombraries o animals morts.

Els agents buscaran les possibles restes de Marta recolzats en l'informe de l'Institut de Medicina Legal sobre quin seria l'estat del cos vuit anys després i conservat en aigües sense corrents. La zona on es busca dista a penes 900 metres de la casa de l'assassí confés i condemnat per la mort de la noia, Miguel Carcaño, encara que llavors només es va buscar aquí de manera superficial.

ESPERANÇA

Notícies relacionades

En aquests anys transcorreguts des de la desaparició de Marta, les forces de seguretat han realitzat set exhaustives recerques, en què han pentinat el riu, abocadors, fosses, rases i fins i tot descampats als afores de la ciutat. Sempre guiats per les diferents versions de Carcaño i els seus amics, que van quedar absolts en el judici per l'assassinat de la noia. Ara, els pares confien que aquesta sigui la definitiva, i han agraït que es tingui en compte l'informe presentat amb un periodista criminòleg i un geòleg amb un georadar.

El document, que el jutjat va qualificar no obstant de mera conjectura, es recolza en el testimoni d'una infermera que va dir haver vist la nit del 24 de gener del 2009 tres persones encaputxades que portaven una cadira de rodes amb un paquet. No obstant, el seu testimoni no va sortir a la llum, segons ha reconegut, fins al 2015. “Jo sí que veig possibilitats que estigui aquí”, va insistir la seva dona, “l'esperança és l'últim que es perd”.