Detingut a Alacant un britànic acusat d'abusar de més de 30 nens

Espanya extradeix el pederasta al Regne Unit, on va cometre diversos dels delictes

agresor-sexual1

agresor-sexual1

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ALACANT

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'NCA (National Agency Crime) del Regne Unit, en una operació coordinada per Europol, ha detingut a Santa Pola (Alacant) M.F, un agressor sexual que havia abusat de més de 30 nens al Regne Unit i Tailàndia.

Segons informa l'institut armat, la investigació es va iniciar després de l'anàlisi de l'ordinador d'un agressor sexual detingut a Holanda, on es van localitzar imatges i xats de 15 nens que van patir els abusos de M.F i que van ser identificats.

El britànic ja havia sigut detingut per la policia de Tailàndia després d'haver abusat de 9 nens, a qui enganyava amb diners i regals. En les imatges, que ell mateix gravava, es mostrava fent el símbol del cor amb les mans mentre abusava dels nens.

Ara, ha sigut arrestat a Santa Pola i extradit al seu país, on està acusat de 45 delictes sexuals a menors, tant al Regne Unit com a l'estranger.

El detingut, de 70 anys, ha exercit durant anys de professor d'anglès en una escola del Regne Unit i se l'acusa d'haver abusat de diversos menors al magatzem del centre educatiu, així com del seu propi fill adoptiu.

M.F també ha sigut membre dels 'scouts', on va arribar a un alt nivell. El 1986 va intentar adoptar un altre menor, però finalment li va ser denegat.

CANVI DE NOM PER VIURE A ESPANYA

Notícies relacionades

Després d'haver sigut condemnat al Regne Unit i saltar-se la fiança imposada a Tailàndia, va canviar de nom i es va vendre la casa per fixar la seva residència amb una nova identitat a Espanya.

La investigació ha sigut realitzada per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i la Unitat Orgànica de Policia Judicial d'Alacant.