FUGIA EN AVE DE MÀLAGA A VALÈNCIA

Detinguda una mare per emportar-se de l'hospital el seu fill de 4 anys quan esperava un trasplantament

El nen va ser trobat amb la pell blavosa i amb dificultats per respirar

hospital-de-cuenca

hospital-de-cuenca

1
Es llegeix en minuts

Una dona ha sigut detinguda a l'estació del AVE de Conca quan fugia amb destí a València després d'emportar-se de l'Hospital de Màlaga el seu fill de quatre anys, que esperava un trasplantament de pulmó.

Els agents van trobar el nen amb la pell blavosa, somnolent i amb dificultats per respirar, per la qual cosa va ser atès a l'estació pels serveis mèdics i ingressat d'urgència al box de Pediatria de l'Hospital de Conca, segons ha informat aquest dijous la Policia Nacional.

La dona, de 22 anys i origen marroquí, portava el seu fill en braços quan van ser detectats i ha sigut arrestada per un delicte d'omissió del deure d'auxili.

Sobre ella ja pesava una ordre de detenció, després d'haver sostret el nen de l'Hospital de Màlaga, fins i tot després d'haver sigut advertida que si el nen no rebia tractament continuat podria morir en poques hores.

Els agents van tenir coneixement, gràcies a l'Hospital de Màlaga i al servei de seguretat de l'estació de tren de Màlaga, que la dona viatjava a l'AVE Còrdova-València i van desplegar un dispositiu a l'estació de Conca, on hi ha una parada.

Al lloc també va ser enviada una UVI mòbil per atendre el petit, que pateix "greus" problemes de salut.

Notícies relacionades

En coordinació amb l'interventor del tren, els policies van ubicar el vagó i seient en què viatjaven la dona i el nen, i quan van arribar van observar que el nen respirava amb dificultat i per tant va ser atès pels serveis mèdics i traslladat a l'hospital.

La intervenció ha sigut desenvolupada per agents del Grup de Menors de Màlaga, la Brigada Mòbil i la Comissaria de Conca.